Històric actuacions

2008: Memòria d'actuacions AFIC Benicarló

02/04/2009

Actuacions AFIC 2008

Foment de l'ocupació 2008

Des de l'agència AFIC, s'ha donat informació dels incentius i ajudes econòmiques destinades a afavorir la generació de l'ocupació a la Comunitat Valenciana a través de la creació d'activitat empresarial independent.

Estes ajudes van adreçades a les persones desocupades que accedisquen a la seua ocupació a través de la creació d'activitat empresarial independent i també als autònoms o professionals per a la contractació del primer treballador.

Subvencions a PIMES comercials 2008

La Regidoria de Comerç i Mercats de l'Ajuntament de Benicarló, a través de l'Agència per al Foment d'Iniciatives Comercials (AFIC) informa als comerciants de la localitat de la publicació de les ajudes de la Conselleria d'Empresa, Universitat i Ciència per a Pimes comercials.

Les ajudes poden arribar a un 35% de la inversió, depenent del tipus d'actuació a realitzar. Entre les inversions subvencionables destaquen l'adquisició de mobiliari frigorífic per a productes alimentaris, la compra d'equipament per a emmagatzemar, exposar i vendre els productes (prestatgeries, expositors, etc), o els projectes d'imatge corporativa, sistemes de qualitat, traçabilitat alimentària o inclusió en franquícies i altres formes associatives. Pel que respecta a les obres i reformes d'establiments, des de la convocatòria 2006 és necessari confeccionar un estudi previ de diagnòstic que determine les inversions a portar a terme per a millorar la tenda i la seua posició competitiva en el mercat. Des de l'oficina AFIC de l'Ajuntament de Benicarló s'informa a tots els comerciants sobre la possibilitat de subvenció per als seus projectes d'inversió, i dels tràmits i impresos necessaris per a demanar les ajudes. El termini de presentació de sol·licituds acaba el 28 de febrer de 2008.

Campanya "T'invitem" (sorteig de menús degustació jornades gastronòmiques)

La Regidoria de Comerç de l'Ajuntament de Benicarló, a través de l'Agència per al Foment d'Iniciatives Comercials (AFIC), organitza la tercera edició d'una interessant campanya, amb el lema "T'invitem!" que coincideix amb la celebració de les XIII Jornades Gastronòmiques de la Carxofa i sorteja menús-degustació entre els clients dels comerços participants.

Fruit de la col·laboració entre els departaments de Comerç, Turisme i Agricultura de l'Ajuntament i els col·lectius de comerciants i restaurants de la ciutat, (Associació de Venedors del Mercat, Unió de Comerços, PYMEC i Agrupació de Restaurants), aquesta campanya vol promocionar la ciutat d'una banda des del seu vessant gastronòmic, augmentant la difusió de les jornades de la carxofa, i, per altra banda, des del seu vessant comercial, premiant la fidelitat dels clients del Mercat Central i els comerços participants amb el sorteig diari de 7 invitacions dobles per a gaudir de les jornades gastronòmiques als restaurants participants.

Pel que concerneix la part gastronòmica de la campanya, destacar que a les jornades van començar el dilluns 28 de gener i van acabar el diumenge 10 de febrer.

Els restaurants de Benicarló, Vinaròs i Peñiscola que van participar en les jornades van oferir originals menús-degustació amb presència destacada, des dels entrants fins a les postres, de la Carxofa de Benicarló, únic producte amb denominació d'origen reconegut a la província de Castelló, a uns preus mitjos de 35 euros per persona.

Aquestes jornades, que enguany complien la seua tretzena edició, s'han consolidat com una cita important en el món de la gastronomia, ja que, a més de gent de Benicarló i comarca, any rere any augmenta la fama de les delícies d'aquests elaborats menús entre visitants de diversos orígens que omplen els restaurants participants, sobretot els caps de setmana.

I, pel que fa a la part comercial d'aquesta campanya, cal destacar que els 32 comerços participants van premiar la fidelitat dels seus clients oferint tiquets per a participar en els 8 sortejos de 5 invitacions dobles que es van realitzar.

En total, 80 persones van gaudir de les excel·lències culinàries dels restaurants participants gràcies a haver efectuat les seues compres en el Mercat Central i en els comerços participants, identificats amb un cartell anunciador de la campanya.

Programa Nexopyme

Aquest programa té per objecte promoure la participació en el programa de pymes, microempreses i autònoms de la Comunitat Valenciana amb la finalitat de promoure la millora de la competitivitat empresarial mitjançant la implantació i ús d'un paquet indivisible de productes i serveis associats a la societat de la informació.

Han estat beneficiaris d'aquestes ajudes les menudes i mitjanes empreses de fins a 49 treballadors, incloent les microempreses i els autònoms de la província de Castelló, de qualsevol sector d'activitat.

2 de març "Comerç al carrer"

El diumenge 2 de març va acollir una edició de la campanya "Comerç al carrer"

Aquesta actuació és una iniciativa de la Unió de Comerços de amb el suport de la Regidoria de Comerç i Mercats de l'Ajuntament de Benicarló, i de l'entitat financera Caixa Penedès.

Durant tot el dia, en horari de 10 a 20hores, prop de 50 comerços de la ciutat han ofert els seus productes a uns preus molt especials, per a acabar la temporada de rebaixes amb les millors ofertes.

Aquesta edició del "Comerç al carrer", ha comptat amb una participació rècord d'establiments de tot tipus (equipament per a la casa, roba i complements, serveis, etc), i ha estrenat ubicació, la cèntrica Plaça Constitució, ampli espai que ha fet molt més còmoda la compra i el passeig dels clients, i la instal·lació de les parades dels comerciants.

Durant la jornada l'organització s'han realitzat diverses accions d'animació, com la preparació d'una xocolatada popular i l'ambientació fallera de l'acte, ja que Benicarló s'apropa a la celebració de les Falles de Sant Josep i el comerç de la ciutat vol sumar-se d'aquesta manera a aquesta tradicional festivitat.

Concurs aparadors Falles 2008

El Concurs d'aparadors de Falles, organitzat per l'Ajuntament amb la ·col·laboració de les 3 associacions de comerciants de la ciutat (Unió de Comerços, PYMEC i Associació de Venedors del Mercat), i la Junta Fallera Local premia els millors aparadors dels comerços de la ciutat.

El dimarts 11 de març el Jurat Qualificador del Concurs d'Aparadors Falles 2008 va visitar els aparadors dels 16 comerços participants. Aquest jurat estava format per representants de l'Ajuntament de Benicarló, la Junta Local Fallera i els col·lectius de comerciants de la ciutat.

Després de la visita als comerços participants es va procedir a les votacions i debat del Jurat, que va resultar molt ajustat ja que hi ha havia un molt bon nivell entre els comerços participants. Finalment es van atorgar els següents premis, que van ser lliurats el dissabte 15 de març amb motiu de l'acte d'elecció de les Falles guanyadores:

- Primer Premi: FLORISTERIA LA ORQUIDEA (Passeig Febrer Soriano, 74 ) 400 euros i trofeu

- Segon premi:: NAÚTICA OREMAR (Port Esportiu) 225 euros i trofeu

- Tercer premi LA BOTIGA DE CAFES B+O (C/Joan Carles I, 2) 125 euros i trofeu

Campanya de promoció comercial i cultural

Les Regidories de Cultura i Comerç i Mercats de l'Ajuntament de Benicarló varen presentar activitats conjuntes per al mesos d'abril, maig i juny, per tal d'implicar al comerç en la difusió de les activitats culturals que s'organitzen a la ciutat i, al mateix temps, premiar la fidelitat dels clients de les botigues de Benicarló.

Així, per una banda, dins dels actes de la Setmana del Llibre, el Mercat Central va acollir, els dies 23 i 25 d'abril, una activitat d'animació a la lectura i repartiment de llibres i fullets culturals, organitzada per la regidoria de Cultura amb la col·laboració de la regidoria de Comerç i Mercats, animant d'aquesta manera el Mercat durant la celebració d'aquesta iniciativa.

Per altra banda, les regidories de Comerç i Cultura de l'Ajuntament de Benicarló han posat en marxa una campanya comercial, amb el lema “Muda't que anem al teatre”, per premiar als clients de les botigues amb entrades per als espectacles teatrals que tindran lloc a Benicarló durant els mesos de maig i juny.

Entre el 29 d'abril i el 14 de maig es varen fer 10 sortejos amb un total de 160 entrades dobles per a les diferents obres de teatre.

Per tant, 320 persones va poder gaudir gratuïtament de la programació teatral de primavera gràcies a la seua compra al comerç de Benicarló.

Curs imatge comercial

Una vintena de comerciants han participat al curs d'imatge de l'establiment comercial que han organitzat l'Antena Local a Benicarló de la Cambra de Comerç de Castelló i la Regidoria de Comerç i Mercats de l'Ajuntament de Benicarló.

El curs, totalment gratuït, està finançat pel Fons Social Europeu i té una durada de 50 hores.

D'aquesta manera, entre el 28 d'abril i el 16 de maig, els comerciants inscrits han adquirit i posat en pràctica coneixements especialitzats en imatge de l'establiment comercial, per tal de millorar l'atractiu dels seus aparadors i comerços de cara a la clientela.

Aquesta acció formativa combina les sessions teòriques amb les pràctiques a les pròpies botigues participants, per tal de poder aplicar els conceptes tractats al curs als establiments on els alumnes treballen.

Les classes han estat impartides pel professor Eduardo Mas, professional amb una dilatada experiència en la docència en aquesta matèria, i autor de diverses publicacions sobre aparadorisme i imatge comercial.

Amb aquesta iniciativa, la Regidoria de Comerç de l'Ajuntament de Benicarló, a través de l'Agència per al Foment de la Innovació Comercial (AFIC) i l'Antena de la Cambra de Comerç, volen oferir ferramentes de millora als comerciants de Benicarló per a actualitzar els seus coneixements i mantenir la seua competitivitat en un mercat amb una àmplia oferta comercial on la imatge que el client percep és fonamental per a escollir l'establiment on efectuar les seues compres.

Col·laboració amb la difusió dels actes del Dia de l'Emprenedor de la Comunitat Valenciana

El dia 5 de maig va tenir lloc en el Palau de Congressos de València la macrojornada del Dia de l'Emprenedor de la Comunitat Valenciana.

Aquesta jornada, promoguda la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria d'Indústria, Comerç i Innovació i l'IMPIVA, junt a la Unió Europea i el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, va dirigida a totes aquelles persones que puguen estar interessades a iniciar una activitat empresarial i intercanviar experiències sobre la creació d'empreses.

El Dia de l'Emprenedor de la Comunitat Valenciana compte amb un ampli programa que inclou activitats pràctiques, càpsules de coneixement, sessions informatives, ponències, i conferències amb temàtiques molt diferents perquè tots els emprenedors poden trobar en elles les respostes a les seues inquietuds professionals.

16 de maig: Reunió del Consell Local de Comerç

El 16 de maig va tenir lloc una nova reunió del Consell Local de Comerç, amb la participació dels col·lectius de comerciants, l'administració local i autonòmica, i la Cambra de comerç de Castelló.

Ajudes a l'ús del valencià en comerços i empreses 2008

Fins al 17 de maig, des del departament de comerç s'ha informat i arreplegat documentació de les empreses interessades en les ajudes a l'ús del valencià en la retolació i confecció de material identificatiu de l'empresa

Curs de Creació i Consolidació d'Empreses (INCYDE)

Benicarló va acollir, a partir del mes de juny de 2008, una nova edició d'aquest complet curs dedicat a millorar la formació d'empresaris i emprenedors en el procés de creació i consolidació de les seues empreses.

L'organització del curs es porta a terme per la Fundació INCYDE (Institut Cameral de Creació i desenvolupament de l'Empresa) junt amb l'Oficina de la Cambra de Comerç de Castelló a Benicarló i en col·laboració amb l'Agència per al Foment d'Iniciatives Comercials (AFIC) de l'Ajuntament de Benicarló.

Aquest programa de creació i consolidació d'empreses forma part del Programa Operatiu d'Iniciativa Empresarial i Formació Contínua cofinançat pel Fons Social Europeu, i es duu a terme amb l'objectiu de conèixer la viabilitat de la idea del negoci per a posar-la en marxa determinant les seues línies futures d'actuació.

El curs s'adreça a persones emprenedores, per a crear la seua pròpia empresa i sortir de la desocupació, i també a titulars d'empreses, que vulguen millorar la rendibilitat del seu negoci o avaluar altres alternatives d'expansió. I es de destacar l'atenció individualitzada que és reb, perquè cada participant, cada projecte, cada empresa, compta amb el seu propi consultor que transmet coneixements teòrics i pràctics de la gestió d'empreses aplicats a cada cas. La durada del curs és de 3 mesos, combinant classes presencials amb tutories personalitzades .

Ajudes cooperació empresarial: xarxa AFIC

La Regidoria de Comerç i Mercats, a través de l'oficina AFIC, ha sol·licitat a la Conselleria d'Indústria, Comerç i Innovació subvencions per a la participació en diversos projectes comuns de la xarxa AFIC.

Ajudes gestió integral del comerç urbà

La Regidoria de Comerç i Mercats, a través de l'oficina AFIC, ha sol·licitat a la Conselleria d'indústria , Comerç i Innovació subvencions per a la reurbanització del carrer Hernán Cortés i el carrer Cristobal Colom

Redisseny marca promocional

La marca promocional del comerç de Benicarló s'ha modernitzat, per tal d'adaptar-la a les tendències gràfiques més actuals mantenint la seua personalitat.

L'estudi Branchat i Ferré s'ha encarregat d'actualitzar el logotip i el simbol promocional que ja va dissenyar a 2002, per a simplificar la seua imatge i facilitar la reproducció en diversos suports.

Amb el lema “Comerç de Benicarló”es vol integrar el comerç de la ciutat baix d'una marca unificada amb la què totes les botigues puguen sentir-se identificades.

La imatge promocional figurarà en totes les accions de promoció i dinamització que es duen a terme des de la Regidoria de Comerç i Mercats de l'Ajuntament de Benicarló, a través de l'oficina AFIC (Agència per al Foment de la Innovació Comercial).

A més, la marca estarà també present a les activitats organitzades per les associacions locals de comerciants (Unió de Comerços, PYMEC i Associació de Venedors del Mercat), que col·laboren estretament amb l'Ajuntament en la millora del comerç local.

Confecció guia comercial i cartells de rebaixes

Per una banda s'ha confeccionat una Guia Comercial de Benicarló en format plànol, amb una tirada de 15.000 exemplars que es repartirà als diversos punts d'informació de la ciutat (Ajuntament, Oficina de Turisme, Mercat...) i als hotels de la ciutat per que els visitants de Benicarló puguen estar al dia de la seua oferta comercial i de la ubicació dels principals equipaments, monuments i serveis de la ciutat.

La guia, editada en 4 idiomes (valencià, castellà, francès i anglès) inclou un apartat especial per al Mercat Central, una relació de carrers, i un complet llistat de botigues que poden localitzar-se al plànol a través d'una quadrícula.

Aquesta Guia es converteix en la millor manera de tenir a l'abast de la ma tota la oferta comercial de la ciutat, i es complementa amb l'àmplia informació que la web municipal www.ajuntamentdebenicarlo.org ofereix sobre el comerç de Benicarló.

Per altra banda, s'han redissenyat per adaptar-los a la nova imatge promocional els cartells de rebaixes que l'Ajuntament reparteix entre els comerços per donar una imatge unificada en la temporada de rebaixes.

Jornades gastronòmiques -Cuina Mediterrània.

Del 5 al 20 de juliol, l'Agrupació de Restaurants de Benicarló ha organitzat unes noves jornades gastronòmiques, en aquest cas dedicades a la Cuina Mediterrània.

En aquestes Jornades, tretze restaurants van oferir als seus clients diversos menús degustació de la nostra cuina. Amb les Jornades de Cuina Mediterrània els empresaris del sector de la restauració i l'Ajuntament de Benicarló volen continuar col·laborant en la promoció de la ciutat des del punt de vista gastronòmic, després de l'èxit assolit en les ja tradicionals Jornades de la Carxofa i les Jornades del Pinxo i la Tapa.

Al mateix temps, amb aquestes jornades, es pretén contribuir a difondre valors fonamentals de la dieta mediterrània que, més enllà d'una manera de menjar, és tota una actitud vital que caracteritza els pobles de la zona i que s’ha convertit en model de referència de vida saludable.

Durant la celebració de les jornades, diversos comerços de Benicarló varen sortejar menús gratuïts entre els seus clients, gràcies a una iniciativa de les associacions de comerciants de Benicarló i la Regidoria de Comerç i Mercats.

D'aquesta manera el sector comercial s'implica en la promoció de la gastronomia local al mateix temps que premia la fidelitat dels seus clients, permetent que un total de 60 persones proves gratuïtament, de dilluns a divendres, els menús dels restaurants participants (Bodega Aragonesa, Brasería del Puerto, Catamarán, Chuanet, El Cortijo, El Palleter, Encenalls, Los Tres Fogones, Neptuno, Pau, Pinche de Oro i Rosi a la ciutat de Benicarló i El Langostino de Oro a la veïna localitat de Vinaròs)

2 i 20 d'agost: "Comerç al carrer"

El primer dissabte 2 d'agost i el diumenge 20 d'agost varen acollir una nova edició d'aquesta campanya que permet als comerços participants rematar les rebaixes a preus especials i animar la ciutat.

15 i 16 de setembre: jornades sobre la Qualitat en el Menut Comerç

La Cambra de Comerç de Castelló i la Regidoria de Comerç i Mercats de l'Ajuntament de Benicarló organitzen unes Jornades gratuïtes sobre Qualitat al Xicotet Comerç i Comerç Excel·lent. Aquestes jornades estan emmarcades dins dels programes de modernització del xicotet comerç, i tenen com a objectiu donar a conèixer la norma de qualitat UNEIX 175.001-1 , que reconeix la Qualitat de Servei per al Xicotet Comerç.

Aquesta norma de qualitat s'atorga als comerços que superen els tràmits establerts per la Fundació Valenciana de la Qualitat (FVQ), i permet aconseguir el segell de " Comerç Excel·lent", a més d'aparèixer als guies anuals de "Comerços Excel·lents " que edita la FVQ a nivell autonòmic.

Les sessions de les jornades, impartides per professionals en gestió de qualitat, van tenir lloc els dies 14 i 17 de setembre de 14'30 a 17'00 h al Saló de Plens de l'Ajuntament de Benicarló.

Publicitat genèrica del comerç local en mitjans de comunicació comarcals

La Regidoria de Comerç i Mercats ha iniciat una campanya de publicitat genèrica del comerç local amb insercions en premsa, ràdio i televisió.

Octubre: Jornada Mercats Municipals Minoristes

El dijous 16 d'octubre va tindre lloc a la ciutat de Benicarló una jornada sobre Mercats Municipals Minoristes, organitzada per la Direcció General de Comerç i Consum i l'Ajuntament de Benicarló a través de la seua oficina AFIC, adreçada a venedors del Mercat Central de Benicarló, comerciants i membres d'associacions de comerciants de la Comunitat Valenciana així com als tècnics de la xarxa AFIC.

A la jornada s'ha donat a conèixer una experiència similar a la proposada per l'empresa MERCASA al mercat de Benicarló, en un municipi de tampany poblacional similar, a través de la ponència a càrrec de l'Ajuntament de Salt (Girona), que compta des de 2004 amb un nou mercat amb un supermercat al seu interior.

També s'han presentat els treballs portats a terme conjuntament entre la Direcció General de Comerç, diversos tècnics de la xarxa AFIC i la Fundació Valenciana de la Qualitat (FVQ) per assentar les bases dels reconeixement de la qualitat dels mercats municipals a través d'una marca de qualitat.

En definitiva, aquesta activitat s'emmarca dins l’aposta ferma que té l'Ajuntament de Benicarló per la modernització i rehabilitació del Mercat Central com a locomotora del comerç urbà, aprofitant la seua excel·lent ubicació i la qualitat dels seus productes. El qual, pot convertir-se en un motor dinamitzador del centre de la ciutat capaç de crear sinergies positives que ajuden al posicionament del comerç de proximitat front als nous reptes comercials.

Octubre: Jornada sobre Satisfacció del Client

Una trentena de comerciants han assistit a jornada tècnica d'ANÀLISI I MILLORA DE LA SATISFACCIÓ DEL CLIENT que s'ha celebrat el 23 d'octubre en el saló de plens de l'Ajuntament de Benicarló.

Aquesta jornada, de caràcter gratuït i amb una durada aproximada d'una hora i mitja, ha estat organitzada per la Cambra de comerç de Castelló, a través de la seua oficina local a Benicarló, amb la col·laboració de la Regidoria de Comerç i Mercats i l'Agència per al Foment de la Innovació Comercial (AFIC) de l'Ajuntament de Benicarló.

Els assistents, professionals del sector serveis, responsables de comerços, i persones interessades un tema tan fonamental per a tota empresa que tinga contacte directe amb el client final, han rebut formació específica sobre com conèixer les expectatives i necessitats dels clients, els sistemes de mesura, anàlisi i millora la satisfacció del client, i les seues tècniques de fidelización.

L'acció formativa, ha contat amb suport audiovisual i una exposició teòrica a càrrec d'Óscar Abellón García, Llicenciat en Psicologia amb un ampli currículum en gestió d'organitzacions i recursos humans, filosofia i investigació operativa.

Des de la Regidoria de Comerç i Mercats de l'Ajuntament de Benicarló es realitza una valoració molt positiva de la jornada i la participació dels assistents, i es destaca l'alt interès que la ponència ha suscitat entre els comerciants. A més, cal remarcar que el tracte personalitzat i diferenciat és un dels valors afegits que ofereix el comerç tradicional, i és necessari potenciar aquest aspecte en un mercat tan competitiu com l'actual amb accions formatives específiques com aquesta.

Novembre: renovació del conveni amb la Cambra de Comerç per al manteniment d'una oficina en Benicarló

L'Ajuntament de Benicarló ha renovat el conveni signat amb la Cambra de Comerç de Castelló i el Consell Superior de Cambres de Comerç pel qual la ciutat compte, en les instal·lacions municipals, amb un punt d'assessorament de la Cambra de Comerç de Castelló que ofereix serveis a la comarca.

Novembre: I Setmana Comerç Local

El divendres 14 de novembre amb la projecció de la pel·lícula de Pedro Lazaga “La vida es maravillosa”, rodada a Benicarló en 1955, van donar començament els actes lúdics programats des de la Regidoria de Comerç per a celebrar la I Setmana del Comerç benicarlando. Els espectadors van quedar summament complaguts al contemplar com era la seva ciutat fa més de mig segle.

Tot el dia del dissabte, Benicarló va viure una jornada molt especial amb nombrosos actes que van cridar poderosament l'atenció d'un públic veritablement sorprès. La colla de Xancuts, el Cor da Capo, l'exposició de patchwork, així com el taller de maquillatge, la “congelació” i les estàtues de l'Escola de Teatre l’Escenari, van omplir d'animació i alegria els carrers benicarlandos. Tot això capturat, com fidels testimonis, per les càmeres dels fotògrafs de l'agrupació Enfocament.

I el temps es va parar:

Pel realment innovador i espectacular, va cridar poderosament l'atenció la “congelació” realitzada en el Mercat, la Plaza Mercat Vell i la Placeta dels Bous, per gairebé 70 components de’l Escenari i els grups de teatre “L'Escala” i “Teatre de Guàrdia”, que van contar amb la inestimable col·laboració de components del grup “Les mil i una” de Vinaròs. A un senyal donat, tots van quedar completament immòbils, com congelats, davant l'atònita mirada de vianants, compradors, comerciants… La gent admirava, sorpresa, la fantàstica plasticitat d'una acció del tot impressionant. Tot semblava com una mica tret d'una pel·lícula de ciència ficció, que la vida detenia el seu frenètic pols.

Cant al carrer.

La jornada va finalitzar amb la col·laboració del Cor da Capo,

Aquest Cor, creat fa ja mes de tres anys està integrat per joves, amb una sòlida formació musical, amb diverses influències artístiques i experiència coral,formació vocal i corporal. El seu repertori és divers i en constant renovació.

Les veus d’aquestos joves artistes varen fluir pel cor de la nostra ciutat, els varem poder escoltar al carrer Major i a les Places del Mercat Vell, Sant Joan i Sant Bertomeu. Ells, amb el seu talent van acostar -una vegada més- la música als vianants, van animar la vesprada i al igual que fan els nostres comerciantes cada dia, varen posar vida al carrers.

El 21 de novembre, la Regidoria de Comerç i Mercats va entregar els Premis al Comerç al Local en el transcurs d'una gala que va tindre lloc al Restaurant el Cortijo. En la Gala, es varen donar cita nombrosos representants del comerç de la ciutat i va comptar amb la presència de la directora general de Comerç i Consum, Silvia Ordiñaga, i del cap del Servei de Comerç Exterior de la Cambra de Comerç de Castelló, Fernando Monzó.

De les 17 candidatures presentades, el jurat va escollir com a mereixedors del Premi a la Qualitat Comercial els establiments Confecciones Pruñonosa, Forn-Pastisseria T. Avila, La Terminal, Instalaciones Jecal, Cuquis, Triat Sport, Bazar Arín i Arrufat Mas. D'altra banda, van obtindre el Premi a la Renovació i la Imatge Comercia el Forn Pastisseria T. Avila, el Premi a la Trajectòria Empresarial la Farmàcia Cid i el Premi a la Solidaritat la Estación de Servicio Batra.

El lliurament d'aquest Premis coincidia amb la cloenda de la I Setmana del Comerç Local, durant la qual, ciutadans i comerciants, han pogut gaudir de diverses activitats lúdiques i culturals encaminades a la potenciació del comerç benicarlando.

Novembre: Jornada del Comerç Urbà

Una delegació de comerciants de Benicarló, amb presència de membres de la junta de la Unió de Comerços i la regidora de Comerç Maria Ortiz, varen assistir el passat 19 de novembre a la Jornada del Comerç Urbà organitzada per la Cambra de Comerç de Castelló.

En aquesta jornada es varen tractar temes com la gestió de la imatge de la marca comercial i del comerç urbà. I es varen presentar les experiències que sobre la gestió de centres comercials oberts que s'estan portant a terme en ciutats com Castelló i Gijón explicades de primera mà pel seus respectius gerents.

Desembre Campanya de nadal

El comerç de Benicarló afronta la campanya de nadal amb una sèrie d'accions de promoció i dinamització que es duran a terme en les pròximes setmanes.

-Decoració de nadal

Des del cap de setmana del pont de la Constitució, els carrers de la ciutat llueixen la decoració nadalenca, amb llums festives i la col·locació d'un arbre de nadal davant de l'Ajuntament.

A més, de la mà de la Unió de Comerços, 150 tendes de la ciutat contaran amb decoració especial, consistent en moqueta i arbres de nadal amb un disseny unificat.

-Horaris especials: Els comerços de Benicarló, a través de la recomanació de la Unió de Comerços, van obrir els diumenges 14, 21 i 28 del mes de desembre en un horari especial (de 11 a 13 hores i de 17 a 19 hores) per a facilitar les compres en aquestes dates de gran afluència de compradors.

Els comerços amb horaris especials ho van anunciar amb un cartell de disseny unificat perquè els clients puguen distingir-los ràpidament.

Pel que fa al Mercat Central, el dia 24 de desembre no va tancar al migdia, fent un horari continuat de 8 a 19 hores, mentre que el dia 31 de desembre l'horari va anar de 8 a 14 hores.

-Animació de carrer

Els comerciants de Benicarló, amb la col·laboració de l'Ajuntament de la ciutat, van programar diverses actuacions d'animació a l'aire lliure durant les dates nadalenques, destinades especialment al públic infantil.

-Demostració gastronòmica el matí del dijous 11 de desembre va tenir lloc en el Mercat Central una demostració de cuina a càrrec dels alumnes d'hostaleria de l'IES Joan Coromines, que va finalitzar amb una degustació dels productes preparats.

Amb aquesta actuació, d'una banda s'ensenya a la clientela com preparar diversos plats amb productes frescos que es poden trobar en el Mercat Central, i per altra banda, s'ofereix una degustació gratuïta al públic assistent.

La iniciativa conta amb el suport de l'empresa d'equipament hostaler Hosvenma, que cedeix el material necessari per a preparar els plats a l'espai que l'Ajuntament adequarà dins el Mercat.

Concurs aparadors nadal

Com és tradicional, el Concurs d'aparadors de Nadal, organitzat per l'Ajuntament amb la col·laboració de les 3 associacions de comerciants de la ciutat (Unió de Comerços, PYMEC i Associació de Venedors del Mercat), premia els millors aparadors dels comerços de la ciutat.

El jurat, compost per especialistes en imatge comercial, representants de les associacions de comerciants i membres de la premsa local, va decidir atorgar els següents premis, per un valor total de 1.200 euros, aportats per la Regidoria de Comerç i Mercats:

- Primer Premi: Sol Solet (Ps. Marítim, 40 ) 500 euros euros i placa distintiva.

- Premi especial a l'originalitat: Abonos Calsilla (C/ Sant Francesc, 51) 300 euros i trofeu.

- Segon premi: La Terminal II (c/ Pius XII, 18) 250 euros i trofeu.

- Tercer premi: Floristeria Feliu (c/ Vinaròs, 1) 150 euros i trofeu.