Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol
CAMPANYES DE PROMOCIÓ DEL VALENCIÀ

Exposició 'Llegendes valencianes'

El dimarts 2 d'octubre s'inaugurava l'exposició “Llegendes valencianes”, patrocinada per l'Oficina Municipal de Normalització Lingüística. Aquesta exposició va estar oberta al públic del 2 al 14 d'octubre, al MUCBE.

L'exposició està basada en el llibre de l'editorial Bromera Llegendes valencianes de l'escriptor Víctor Labrado, en la publicació del qual ha col·laborat l'Ajuntament de Benicarló adquirint-ne exemplars personalitzats. Per tant, aquesta exposició il·lustra, com el mateix llibre, un món imaginari, on habiten personatges fantàstics com l'home dels nassos, el gegant negre, els nyítols i les encantades, un món poblat de presències invisibles i de realitats misterioses i amagades.

L'exposició “Llegendes valencianes” rescata justament això: la visió que té el poble valencià dels esperits de la terra i del món inferior, dels fantasmes i dimonis, dels llocs màgics poblats per figures mítiques. És, de fet, un passeig per la geografia valenciana de la mà de les nostres “realitats imaginàries”. Per exemple, es parla de Peníscola a la llegenda de Les bruixes marineres, on unes bruixes furten cada nit la barca a un pescador i la fan volar pels núvols per divertir-se arreu del món.

Així doncs, durant la primera quinzena d'octubre, els visitants del Mucbe van ser testimonis d'un món d'imaginació que ha arribat fins a nosaltres a través de la tradició oral i ara es recull en el llibre i l'exposició “Llegendes valencianes”.

Creat per anna el 16/10/2007
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 19/10/2018 14:19 © 2000-2018 Ajuntament de Benicarló