Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol
CAMPANYES DE PROMOCIÓ DEL VALENCIÀ

Aprén valencià: tens molt a dir

Aprén valencià: tens molt a dir

Curs de valencià per a estrangers

La immigració, com a fenomen social de gran transcendència, ha motivat la preocupació de molts ajuntaments que s'han plantejat iniciar polítiques i serveis per a la integració dels nouvinguts. L'aprenentatge de les llengües que es parlen a la comunitat d'acollida és una eina fonamental per aconseguir la inclusió social dels immigrants i la cohesió social en general. Tot i que la demanda inicial dels immigrants és sobretot l'aprenentatge del castellà (demanda ja coberta pels cursos d'espanyol per a estrangers de la Universitat Popular), el fet d'aprendre valencià els pot obrir moltes portes per a la comprensió de la societat valenciana en general i la benicarlanda en particular.

De fet, el Reglament de Normalització Lingüística de l'Ajuntament, a l'art. 10 c) preveu entre els objectius de l'Oficina Municipal de Normalització Lingüística, “Organitzar cursos de reciclatge permanents per als funcionaris i empleats públics, com també per a altres col·lectius que ho necessiten”.

Metodologia

Proposem per als cursos de valencià per a estrangers, una metodologia de treball en l'enfocament comunicatiu de l'aprenentatge lingüístic. Per a l'immigrant, la llengua li permetrà fer les funcions més bàsiques de la vida: anar a comprar, buscar un pis, una feina... Per aquest motiu les classes de llengua són també laboratoris de socialització, en què es parla i es busquen les expressions adequades per expressar allò que vertaderament importa al nouvingut.

Calendari del curs i matrícula

Per veure l'acollida d'aquests cursos, des de l'Oficina Municipal de Normalització Lingüística hem organitzat un primer curs gratuït de 50 hores, tot sol·licitant la col·laboració de la UP (matriculació, difusió informació, aules, etc.). Les classes tindran lloc del novembre de 2005 al maig de 2006 i s'impartiran dues hores per setmana els dissabtes de 10 a 12 h. El curs l'impartiria personal especialitzat en l'ensenyament de llengües a estrangeres a la seu de la UP (Sants Màrtirs, 25).

Les persones interessades poden matricular-s'hi del 3 al 14 d'octubre a l'oficina de la UP (Àrea de Cultura, pl. de l'Ajuntament).

Creado por anna el 28/09/2005
Sugerencias ¿Te gusta? Imprimir Actualizada 21/02/2019 14:04 © 2000-2019 Ajuntament de Benicarló