Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol
CAMPANYES DE PROMOCIÓ DEL VALENCIÀ

Benvinguts a casa

Benvinguts a casa

Ja sou pares! Enhorabona!

Este moment tan especial és tan important per a vosaltres com per al futur de la nostra terra, per això l’Ajuntament vol mostrar-vos que està al vostre costat regalant-vos un pitet i un adhesiu per al cotxe, que podeu recollir a l'Oficina Municipal de Normalització Lingüística (pl. de l'Ajuntament).

En esta nova etapa que comença a les vostres vides haureu de prendre importants decisions per al futur del vostre fill. Decisions que ajudaran a formar-lo com a persona i integrar-lo dins la nostra societat.

Quin nom li posem?

Heu de saber que podeu inscriure-li el nom en valencià sense fer cap tràmit administratiu especial quan aneu al Registre Civil.

A l’Oficina Municipal de Normalització Lingüística podem informar-vos sobre els noms tradicionals valencians, l’adaptació a la nostra llengua de noms estrangers o sobre altres aspectes relacionats amb el tema.

A més, podeu també normalitzar els cognoms del vostre fill si no s’ajusten a les normes ortogràfiques valencianes. En aquest cas, heu de dur la partida de naixement al jutjat de primera instància que vos corresponga, omplir un formulari i, de vegades, demanar un senzill informe a la Secció d’Onomàstica de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

En quina llengua li parlem?

Penseu com d’important és que transmeteu el valencià al vostre fill, ja que serà per a ell un instrument de comunicació i d’integració social valuosíssim.

Si parleu en valencià, no dubteu a ensenyar-li la nostra llengua pròpia, encara que la vostra parella li parle en un altre idioma. Si a la vostra família no parleu en valencià, assegureu-vos que el vostre fill aprenga la llengua pròpia de la terra on viu a través de l’escola, de les activitats d’esplai, etc.

Totes estes decisions personals són tan importants per al vostre infant com per a la nostra societat.

Sempre vos agrairem que tingueu en compte que el valencià és la llengua pròpia de tots els valencians i el seu futur depén de l’ús que en facen els vostres fills.

Comenceu amb bon peu. És la seua vida. És el nostre futur.

En esta campanya han participat els ajuntaments de/d': Albal, Alcúdia, Algemesí, Alginet, Almassora, Alzira, Benicarló, Benicàssim, Burjassot, Burriana, Dénia, Manises, Massamagrell, Meliana, Moncofa, Monòver, Montserrat, Mutxamel, Teulada i Xirivella.

Creat per anna el 07/07/2005
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 19/10/2018 14:19 © 2000-2018 Ajuntament de Benicarló