Els pressupostos participatius recullen 45 propostes de la ciutadania de Benicarló

13/03/2019

D'entre les propostes presentades destaquen l'ampliació de zones verdes, un parc caní, l'increment de papereres amb cendrer o un servei públic de bicicletes al centre urbà. Del 15 al 26 d'abril es votaran les propostes que superen la viabilitat tècnica, econòmica i ambiental.

La primera fase dels pressupostos participatius 2019 ha donat com a resultat, i després de passar un primer filtre, un total de 45 propostes presentades pels ciutadans i ciutadanes de Benicarló per a millorar la ciutat. Les propostes inclouen l'increment del nombre de papereres (incloses les que porten cendrer), la instal·lació de cartells informatius mediambientals a la zona del Barranquet, la col·locació d'una tirolina en un dels parcs de Benicarló, l'ampliació de zones verdes amb espais per a jocs, un servei públic de bicicletes per al centre urbà, un parc caní, més pipi-cans, l'ampliació de la zona d'estacionament a la zona del centre de salut o la creació de programes d'oci juvenil.

Una vegada feta l'anàlisi de la viabilitat tècnica, econòmica i ambiental, les propostes ciutadanes passaran a votació, del 15 al 26 d'abril. Les votacions en línia requeriran inscripció prèvia al web, mentre que les votacions presencials es podran realitzar a la primera planta de l'Ajuntament (matins), al Registre General (tardes) i en dos accions informatives que tindran lloc el 17 d'abril (als centres d'educació secundària) i el 24 d'abril (al Mercat Municipal).

Una vegada fetes les votacions, les comissions de treball (dividides en tres grans àrees de Territori i medi ambient, Economia i ocupació i Cohesió social) analitzaran i debatran les votacions i seleccionaran un total de 12 propostes, que es convertiran en projectes.

Els 12 projectes triats passaran al Consell de Ciutat, que els prioritzarà fins a assolir els 120.000 euros. Els projectes definitius es presentaran públicament al mes de maig.

La regidora de Participació Ciutadana, Susana Pérez, ha destacat la diversitat de les propostes presentades i ha animat la ciutadania a participar en els grups de treball que analitzaran i seleccionaran les propostes que finalment s'executaran, d'acord amb el resultat de les votacions.

Tota la informació sobre l'estratègia Benicarló Participa, els reglaments dels pressupostos participatius i els calendaris de treball previstos es poden consultar a www.benicarloparticipa.es.