Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol
PRINCIPAL

El Mucbe programa tallers artesanals per als escolars de Benicarló

Durant els mesos d'abril, maig i juny el Mucbe ha organitzat quatre tallers gratuïts que estan relacionats amb la casa tradicional benicarlanda, típica de llauradors de finals del segle XIX. Els tallers estan dirigits a grups d'escolars, des dels 3 fins als 12 anys i inclouen una visita guiada a la casa de Santa Càndida.

Amb l'objectiu de fomentar la creativitat dels escolars i de posar en valor els avantpassats que han confeccionat la història de Benicarló, el Mucbe ha programat durant els mesos d'abril, maig i juny quatre tallers gratuïts destinats a grups d'alumnes d'entre els 3 i els 12 anys.

Les activitats didàctiques començaran el mes d'abril amb «Polsera de llana realitzada amb tècniques manuals» en el qual l'alumnat d'entre 6 i 12 anys estimularà la seua creativitat i habilitat manual amb l'elaboració de polseres de llana amb un senzill teler casolà. El mes d'abril es completarà amb el segon dels tallers, «Castanyetes casolanes amb materials de reciclatge», en què els xiquets i xiquetes de 3 a 6 anys aprendran a fabricar el seu propi instrument musical casolà.

El tercer taller, que s'ha programat per al mes de maig, és «Pa casolà», en el qual els grups d'alumnes d'entre 3 i 12 anys aprendran a preparar pa artesanal a partir d'una massa mare prèviament elaborada i fermentada.

Finalment, al mes de juny es durà a terme «Sabó artesà casolà», en què l'alumnat d'entre 3 i 12 anys posarà a prova la seua habilitat i creativitat mentre aprèn a fabricar de manera artesanal una pastilla de sabó a base de glicerina.

Encara que els quatre tallers s'impartiran al Mucbe, prèviament inclouen una visita guiada a la casa de Santa Càndida, la casa típica de llauradors de finals del segle XIX que actualment és un centre d'interpretació, amb instruments i objectes que pertanyen a la cultura i tradició de Benicarló.

Creat per rmelia el 12/03/2019
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 22/05/2019 12:21 © 2000-2019 Ajuntament de Benicarló