Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

Benestar Social presenta una intensa programació al voltant del Dia de la Dona

Exposicions, tallers, representacions teatrals, esport, programes de ràdio, projecció de documentals i xarrades protagonitzen la programació de la Regidoria de Benestar Social amb motiu del 8 de març. L'objectiu és donar visibilitat a les dones i continuar reivindicant la igualtat en tots els àmbits de la vida.

La regidora de Benestar Social, Marta Escudero, ha presentat aquest matí el programa d'activitats que s'han organitzat al voltant del Dia Internacional de la Dona, que se celebra el 8 de març. La programació s'emmarca en una estratègia que vol anar més enllà de la data concreta i s'allargarà durant tot el mes de març i part del mes l'abril, amb un objectiu clar: impulsar mesures de conscienciació que permeten focalitzar i treballar la igualtat de gènere. «La situació de les dones --ha dit la regidora-- segueix sense millorar a tot el món, perquè la desigualtat de drets i d'oportunitats persisteix en tots els àmbits, ja siga familiar, social o laboral». «Per tant --ha subratllat Escudero--, el Dia de la Dona manté la seua vigència i ha de servir per donar visibilitat a les dones de tot el món i a la seua realitat».

La programació s'ha plantejat des de perspectives molt diverses, des de l'educativa fins a la lúdica, passant per la cultural, formativa, participativa i esportiva, sense oblidar la vessant institucional que es traduirà en la lectura del manifest el mateix 8 de març, en el qual participaran els grups municipals acompanyats pels centres d'educació secundària, el Centre Ocupacional Ivass, sindicats i la taula de participació.

Paral·lelament, hi haurà exposicions a l'Edifici Gòtic («Dones i desplaçament forçat a Colòmbia», de l'Associació Atelier), i a la Biblioteca («Dones havien de ser: qui eren Las Simsombrero?»), programació especial a Ràdio Benicarló durant tota la setmana del 4 al 8 de març i xarrades al voltant de la igualtat de gènere.

El teatre també tindrà un protagonisme especial, aquest any amb l'obra Las travesuras de Eros, protagonitzada per l'actriu Sandra Rossi (dijous 7 de març a l'Auditori Pedro Mercader). O el gènere documental, amb la projecció de Las que faltaban, que reivindica la figura de la dona en el món de la música (divendres 22 de març a l'Edifici Gòtic).

Enguany, s'han programat diversos tallers que potenciaran la participació del públic: formació sobre noves masculinitats, a càrrec de l'antropòleg David Kaplun (22 i 23 de març), taller d'autodefensa personal, a càrrec de Letícia Pérez Bárcenas (30 de març), o taller col·loqui al voltant del gènere i els mitjans de comunicació, amb la periodista Violeta Tena. I una taula redona sobre dona i discapacitat en col·laboració amb Cocemfe Maestrat (4 d'abril)

I, com no, la Volta a Peu per la Igualtat (31 de març), que arribarà ja a la setena edició. La programació la tancarà una jornada artística i musical que tindrà lloc el 13 d'abril.

Marta Escudero s'ha mostrat satisfeta amb una programació que, ha dit, «és només una part, la més visible, d'un treball continuat que portem a terme durant tot l'any».

Consulteu aquí tota la programació.

Creat per rmelia el 27/02/2019
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 20/05/2019 14:18 © 2000-2019 Ajuntament de Benicarló