Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

Un ampli dispositiu de seguretat es coordinarà per a garantir unes Falles sense incidents

La Junta Local de Seguretat s'ha reunit avui amb l'objectiu de perfilar l'estratègia de coordinació policial de les Falles 2019. Els actes amb més afluència de gent, especialment els dies 10, 15, 16, 17 i 18 de març, comptaran amb un dispositiu especial de seguretat.

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten, han presidit la Junta Local de Seguretat que ha tingut lloc avui a Benicarló i que ha servit per a definir les diferents estratègies de seguretat que es coordinaran amb motiu de la celebració de les Falles 2019. La reunió també ha comptat amb la presència dels regidors de Seguretat, Ximo Bueno, Falles, Ilde Añó, i Agricultura, Domingo Roca, a més del capità de la Guàrdia Civil de Vinaròs, Francisco López Bueno, el tinent de la Guàrdia Civil Ginés Parra, el cap de la Policia Local, Agustín Parra, i un representant de la policia autonòmica.

L'alcaldessa ha subratllat que «la coordinació entre els diferents cossos de seguretat garantirà que els actes que compten amb més afluència de persones puguen discórrer amb total normalitat» i ha recordat que «Benicarló comptarà amb reforços USECIC (Unitat de Seguretat Ciutadana) durant els actes més multitudinaris». La subdelegada i el capità de la Guàrdia Civil, per la seua banda, han insistit a destacar «el seguiment i l'esforç que es fa des de les forces de seguretat per a mantindre la seguretat, especialment en els dies més multitudinaris».

L'Ajuntament posarà especial èmfasi en el control dels artefactes pirotècnics i també vigilarà de forma acurada la venda d'alcohol a menors i el botellón. La instal·lació dels casals fallers tindrà lloc a partir del dia 5, data en la qual començaran a tallar-se carrers al trànsit rodat, i a partir del dia 11 es plantaran els monuments fallers, per la qual cosa es recomana utilitzar el vehicle el mínim possible.

Baixa la delinqüència i es crea un nou grup per a reduir els delictes a l'autopista

La Junta de Seguretat ha servit també per a fer una anàlisi de les últimes estadístiques de delinqüència a Benicarló. En aquest sentit, l'alcaldessa ha assenyalat que els delictes al 2018 s'han reduït en un 4,14% respecte de les dades de 2017 i ha remarcat que els delictes al camp s'han reduït a mínims, «fruit de la bona coordinació entre Guàrdia Civil i Policia Local i a la presència del grup de vigilància Roca». Una presència que, en paraules del capità de la Guàrdia Civil, «ha permés millorar la proximitat cap a l'àmbit rural, que ara es mostra més sensibilitzat per a denunciar els robatoris».

Durant la reunió també s'ha fet balanç del funcionament del GOA (Grup Operatiu d'Autopista), una unitat especialitzada en els robatoris en les àrees de servei i que a Benicarló significa un 30% dels delictes comesos (és a dir, que de cada 10 delictes, 3 es produeixen a l'àrea de servei). Segons el capità, «la posada en marxa d'aquest grup ha permés reduir la xifra de delictes a Benicarló en un 4,14%.

Creat per rmelia el 26/02/2019
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 22/05/2019 07:57 © 2000-2019 Ajuntament de Benicarló