Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

La nova Llei de Serveis Socials millorarà l’atenció dels equips socials de base i agilitarà els tràmits

La llei que acaba d'aprovar el Consell estructura el sistema públic dels serveis socials i les competències dels ajuntaments. La inversió en professionals dels serveis socials de base arribarà als 99 milions d'euros i hi haurà un professional per cada 1.900 habitants.

Coincidint amb la jornada de visibilització dels serveis socials, el delegat del Consell pel Nou Model Social Valencià, Xavier Uceda, ha visitat Benicarló per tal d'explicar els canvis que suposarà la nova Llei de Serveis Socials que es va aprovar el passat 30 de gener. Uceda ha remarcat que «la nova llei està pensada per al conjunt de la ciutadania, no per a col·lectius concrets» i ha assegurat que «a partir d'ara, s'estructuren les competències dels ajuntaments en matèria de serveis socials».

Sobre això, el delegat del Consell ha subratllat que «les ràtios de professionals de Serveis Socials han passat d'un professional per cada 12.000 habitants en l'anterior legislatura a 1 professional per cada 2.500 habitants en l'actualitat, i amb la nova llei arribarem a un professional per cada 1.900 habitants». «De la mateixa manera --ha dit Uceda--, la inversió en professionals per als equips socials de base ha passat de 9 milions d'euros a 48 milions d'euros en l'actualitat, i amb la llei estarem en 99 milions d'euros».

Això significa que augmentarà notablement el nombre de professionals dels serveis socials municipals, un fet que Uceda atribueix a què «reconeixem la tasca fonamental que fan els ajuntaments, perquè són l'atenció primària, la porta d'entrada on els ciutadans es dirigeixen en primera instància». «Arran d'aquest increment --ha finalitzat Uceda--, es millorarà l'atenció, s'agilitaran els processos (com la dependència o la renda valenciana d'inclusió) i apostarem d'una manera decidia per la prevenció».

La xarrada, adreçada principalment a professionals, entitats i col·lectius del tercer sector, ha servit per a visibilitzar els serveis socials com a quarta porta de l'estat del benestar i ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, Xaro Miralles, i la regidora de Benestar Social, Marta Escudero, qui ha qualificat la llei «d'ambiciosa, moderna i del segle XXI». La regidora ha constatat que «els ajuntaments estàvem esperant la llei amb moltes ganes perquè suposarà una millora molt important en la qualitat dels serveis que oferim a la ciutadania».

Creat per rmelia el 20/02/2019
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 17/05/2019 12:22 © 2000-2019 Ajuntament de Benicarló