El Mucbe exposa per primera vegada treballs artístics sobre seda

18/01/2019

Des del 18 de gener, Benicarló acull «De la Natura a l'Art», una mostra de treballs plàstics que prenen com a suport la seda. El conjunt d'obres, realitzades per l'artista Maricarmen Ratia, es poden visitar a la segona planta del museu fins al 17 de febrer de 2019.

La directora del Mucbe, Lorena Luján, ha presentat la nova exposició que acullen les instal·lacions del Mucbe. Es tracta de la mostra «De la Natura a l'Art», de l'artista Maricarmen Ratia, que es podrà visitar fins el 17 de febrer de 2019. Respecte de l'obra de l'artista, la directora ha subratllat que «aquesta exposició és pionera al Mucbe pel fet que és la primera vegada que exposem treballs artístics en els quals el vehicle d'expressió creativa és la seda».

Maricarmen Ratia ha explicat que utilitza una seda de gramatge 30-32 gr/m2 sobre la qual fa servir sempre tints, ja que aquests s'integren químicament en el teixit i respecten la caiguda, la textura i la brillantor de les fibres naturals. Ratia pinta sobre les seues sedes elements de la natura però també emocions i estats d'ànim als quals acompanyen efectes com el degradat, els craquelats, el marbling o la tridimensionalitat.

La mateixa artista ha comentat que «el meu és un procés artístic i artesanal que comença per un producte natural com són les fibres que formen la seda. Sobre aquesta base, faig un dibuix amb guta, una substància gomosa que utilitzo per a separar els tints que aplico més tard amb pinzell. Finalment, fixo la seda treballada en una màquina de vapor».

A través de les més de 20 obres exposades, Ratia ens endinsa en la seua labor investigadora amb la seda en contacte amb productes com els tints, antilliscants, diluents o parafines, entre d'altres.

Podeu consultar el catàleg de l'exposició aquí.