PRINCIPAL

El jardÝ del Mucbe comptarÓ amb un hort botÓnic i una Ógora per a concerts i activitats culturals

L'espai ocuparÓ una superfÝcie de 1.900 metres quadrats i completarÓ al 100% la rehabilitaciˇ de l'antic Convent de Sant Francesc. El projecte tindrÓ un cost de 197.704,2 euros i estarÓ acabat abans de l'estiu de 2019.

L'alcaldessa de Benicarlˇ, Xaro Miralles, i l'arquitecte benicarlando JosÚ Miguel Aicart, han presentat avui el projecte del jardÝ interior del Mucbe, una zona de 1.900 metres quadrats ubicats a la part posterior del Mucbe, que es convertirÓ en un nou espai cultural per a Benicarlˇ. Un espai que suposarÓ el complement definitiu a les instalĚlacions de l'antic Convent de Sant Francesc i que recuperarÓ l'esperit de l'hort dels franciscans, la zona que els monjos que habitaven el convent dedicaven al cultiu de plantes, flors i productes per a l'alimentaciˇ.

ź╔s una notÝcia molt important que complementarÓ l'interior expositiu del Mucbe╗, ha dit l'alcaldessa. źAmb aquest projecte es recuperarÓ aquest solar com a espai de relaxaciˇ per˛ tambÚ d'exposiciˇ i de concerts, la qual cosa li donarÓ un valor afegit a l'antic Convent de Sant Francesc i suposarÓ la rehabilitaciˇ definitiva de tot el complex╗.

L'arquitecte ha afegit que el jardÝ s'ha pensat com un źlloc de trobada, un centre d'activitats culturals i tambÚ, per quŔ no, com un espai de relaxaciˇ que evoque l'esperit de l'antic hort i que s'integre en el convent╗. Aicart ha constatat que źcom que el convent tÚ la categoria de BÚ d'InterÚs Cultural, les actuacions no seran molt agressives╗ i ha explicat que l'espai es dividirÓ en tres zones; una per a l'hort botÓnic en quŔ es mantindran els arbres que existeixen i es plantaran espŔcies de flors i vegetals aut˛ctones; una altra per a l'Ógora amb una grada amb capacitat per a 100 persones; i una tercera que solucionarÓ els problemes d'accÚs del carrer Madrid, on tambÚ es plantaran arbres. A mÚs de l'entrada del carrer Madrid, el projecte contempla altres dues entrades: una segona pel carrer de la Pau i una tercera per l'interior del mateix museu.

El projecte estÓ pressupostat en 197.704,2 euros; 150.000 euros del total aniran a cÓrrec de les inversions financerament sostenibles de la Diputaciˇ de Castellˇ dins del Pla Castellˇ 135. La part restant anirÓ a cÓrrec de l'Ajuntament.

Pel que fa al temps de realitzaciˇ, s'espera que en els pr˛xims dies es licite i s'adjudique el projecte, que tÚ un lÝmit d'execuciˇ fins al juny del 2019, per la qual cosa estarÓ enllestit dins del primer semestre de l'any 2019.

Creat per smontins el 05/12/2018

© 2000-2019 Ajuntament de Benicarlˇ