Benicarló participa activament en la celebració dels 20 anys de la Coordinadora del Menor de Baix Maestrat

19/11/2018

La Regidoria de Benestar Social ha estat implicada en el projecte des del primer dia, promovent el treball en xarxa i la col·laboració entre les diferents administracions. El principal objectiu de la COMEN és l'atenció als menors i a les seues famílies.

Coincidint amb la Dia Internacional de la Infància, la Coordinadora del Menor del Baix Maestrat celebra el seu vinté aniversari i l'Ajuntament de Benicarló, a través de la Regidoria de Benestar Social, s'afegeix a la celebració per la posada en marxa d'un projecte que, des del primer moment, ha promogut el treball en xarxa i la col·laboració entre les diferents administracions apostant pels temes que més afecten a la infància, amb la finalitat que els professionals que intervenen en aquest àmbit puguen donar una resposta més eficaç i adequada a les noves realitats familiars i socials.

Des del seu naixement, COMEN ha acompanyat les famílies i els xiquets en les situacions de dificultat que travessen i els ha ajudat a descobrir i potenciar les capacitats que tenen per tal d'afrontar amb èxit la realitat i transformar-la positivament. Els professionals que treballen en l'àmbit de COMEN comparteixen l'aposta per la formació i per agrupar els recursos comarcals, de manera que els ajuntaments més menuts tinguen també una cobertura social adequada.

La regidora de Benestar Social, Marta Escudero, ha fet una valoració «molt positiva» de la trajectòria de COMEN i ha destacat que «després de 20 anys, l'entitat està viva i continua treballant i promovent nous projectes». Escudero ha remarcat el paper de la coordinació a l'hora d'afrontar problemàtiques en l'àmbit de la família. «Tindre en un mateix nivell els professionals dels equips de base de Serveis Socials, els ajuntaments, el Servei Psicopedagògic, juntament amb els professionals dels àmbits educatiu i judicial, ens ajuda a afrontar amb més i millors garanties l'atenció als menors i les seues famílies».