Benicarló s'implica en el Dia Internacional de la Infància amb una programació molt diversa

16/11/2018

Durant tota la setmana, Benicarló recordarà els principals drets que es recullen en la Declaració Universal dels drets dels xiquets. Des de la Regidoria de Benestar Social s'ha programat un conjunt d'activitats amb l'objectiu de mirar la infància des de diferents perspectives.

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Infància, l'Ajuntament de Benicarló, a través de la Regidoria de Benestar Social, s'ha proposat situar la infància en l'agenda de la política local. Per això, durà a terme durant tota la setmana una sèrie d'activitats per conscienciar sobre la importància de respectar els drets dels més menuts però també perquè aquests gaudeixen.

La programació inclou activitats que tracten la infància des de diferents aspectes com ara el Taller en família d'intel·ligència emocional i mindfulness (el 15 de novembre), la xarrada «El paper de les famílies acollidores en la protecció de l'infant» (19 de novembre) o l'exposició «Drets d'una infància refugiada» a l'Edifici Gòtic fins al 18 de novembre. També s'han preparat actes de caràcter lúdic com el concert de Nànets Band Rock a la plaça de Sant Bartomeu aquest dissabte 17 de novembre, tallers i jocs per als més menuts el mateix dia o la projecció de la pel·lícula Los Increibles 2. L'esport també tindrà lloc dins d'aquesta programació amb la marxa ciclista per la solidaritat de Mans Unides el diumenge 18.

La regidora de Benestar Social, Marta Escudero, assegura que «és important transmetre els valors socials a la infància, perquè ells són la societat del futur. Han de ser persones autònomes i independents que en un futur siguen les que lluiten per un món on es puga viure amb dignitat i en el qual es respecten els drets humans universals.»

Dimarts, 20 de novembre, dia commemoratiu dels Drets de la Infància, s'ha preparat una festa escolar que inclou l'espectacle infantil El lladre de les paraules per als alumnes de P5 de tots els centres educatius de Benicarló. Aquesta activitat, a càrrec de la companyia Disparatario, es realitzarà a la plaça de la Constitució.

Podeu consultar tota la informació detallada aquí.