Benicarló millora l’accessibilitat al saló de Plens amb la instal·lació d’un nou ascensor

30/10/2018

Avui s'han iniciat els treballs que milloraran l'accés al saló de Plens de la Casa Consistorial. Les actuacions consistiran a anivellar el replà de la planta segona amb una plataforma pont i a instal·lar un nou ascensor més ampli per a possibilitar l'accés a persones amb mobilitat reduïda.

Per tal de millorar l'accessibilitat de l'edifici central de l'Ajuntament, han començat avui els treballs de substitució de l'actual ascensor per un altre aparell més gran i adaptat a les necessitats de les persones amb mobilitat reduïda. Els treballs, que s'allargaran unes tres setmanes, permetran accedir al saló de Plens sense haver de superar els desnivell actuals a través d'una passarel·la pont entre l'ascensor de la segona planta i el corredor que dóna accés al saló de Plens.

L'antic ascensor, que ja s'ha desmuntat, era massa menut i, per a millorar la seua practicitat i seguretat, s'ha decidit substituir l'actual cabina per una de dimensions més grans, per la qual cosa serà necessària la demolició de part de la paret contigua. D'aquesta manera, les portes del nou ascensor seran més amples, fet que possibilitarà l'accés a persones amb mobilitat reduïda.

El pressupost dels treballs suma un total de 44.444,06 euros, dels quals 19.999,93 (un 45%) es finançaran a través d'una subvenció de la Generalitat Valenciana per a millorar l'accessibilitat de les cases consistorials.