La Generalitat declara BIC el poblat iber del Puig de la Nau

29/10/2018

Després de més de 26 anys des de que es va incoar l'expedient, la Conselleria de Cultura ha declarat com a Bé d'Interés Cultural (BIC) el jaciment del Puig de la Nau. La zona ja comptava amb la màxima protecció municipal prevista al PGOU i s'afegeix als altres dos BICs de Benicarló: el Convent de Sant Francesc i la Casa del Marqués.

Des que el juliol de 1992 la Direcció General de Cultura incoés l'expedient per a declarar el poblat iber del Puig de la Nau com a Bé d'Interés Cultural, la resolució no s'ha fet efectiva fins al passat divendres, quan es va publicar el resultat de l'actualització i adaptació de l'inventari general del patrimoni cultural valencià. «Després de tants anys --ha declarat el regidor de Cultura, Josep Barberà--, era ja una urgència protegir legalment els béns que, com el nostre poblat, encara no tenien la qualificació de BIC». «Així i tot --ha remarcat el regidor-- aquesta declaració no afectarà a la pràctica a la protecció del nostre poblat, que ja compta amb el màxim nivell de protecció en el Pla General d'Ordenació Urbana».

Per a Barberà, «aquesta qualificació serà un pas més en la nostra consolidació com a destinació cultural de primer ordre i entenem que hauria de ser també un reconeixement que anés acompanyat d'ajudes econòmiques per a la conservació i la restauració del poblat».

Amb aquesta declaració, el poblat iber s'afegeix al Convent de Sant Francesc i la Casa del Marqués, que també tenen la qualificació de BIC.