PRINCIPAL

Comencen els actes per a commemorar el Nou d'Octubre

Amb motiu de la celebraciˇ del Nou d'Octubre, Benicarlˇ ha programat diversos actes culturals i festius: el tradicional Correllengua, l'actuaciˇ del grup musical El Diluvi, la marxa popular ciclista i els actes institucionals de la diada. Els actes s'inauguraran avui divendres amb una xarrada en quŔ es presentarÓ un treball d'investigaciˇ sobre els top˛nims de Benicarlˇ.

Baix l'esl˛gan źEl Nou del Deu╗, l'Ajuntament de Benicarlˇ ha organitzat aquest any diversos actes per a celebrar la diada de la Comunitat Valenciana. Els actes commemoratius comenšaran enguany avui divendres 5 d'octubre a les 19.00 hores amb la presentaciˇ d'un treball d'investigaciˇ sobre la toponÝmia de Benicarlˇ a cÓrrec dels seus autors, RomÓ Senar i Anna Calvo. La sala d'actes de Caixa Benicarlˇ acollirÓ aquesta vesprada la presentaciˇ. Aquesta activitat es completarÓ amb una volta al peu per explicar la toponÝmia sobre el terreny que tindrÓ lloc el 20 d'octubre.

Els actes continuaran dilluns 8 d'octubre a les 10.00 hores amb l'arribada de la flama del Correllengua, que sortirÓ des del Mucbe i passarÓ per la plaša de la Constituciˇ fins a arribar a la plaša de Sant Bartomeu, on alumnes de tercer i quart de primÓria dels centres educatius de Benicarlˇ, llegiran el manifest en defensa de la llengua. DesprÚs de la lectura, els escolars podran gaudir de l'espectacle źEl lladre de paraules╗ a cÓrrec de la companyia El disparatario; l'obra conta la hist˛ria d'una parella d'amics que protegeixen un llibre ple de paraules amb el que alimenten una flor.

Per tal de calfar motors de cara al dia gran, dilluns 8 a les 22.30 hores tindrÓ lloc el concert gratu´t del grup de folk El Diluvi, que fusiona diversos estils musicals, com c˙mbia, reggae, rumba, folk i m˙sica tradicional o d'arrel Valenciana. El Diluvi Ús garant del mestissatge mediterrani perquŔ a la seua m˙sica fa ˙s del violÝ, band˙rria, acordiˇ diat˛nic, guitarra flamenca, guitarrˇ i percussions de tota mena.

El dia 9 a les 9.00h les campanes al vol despertaran la ciutat i a les 10.00 hores tindrÓ lloc la Marxa popular ciclista pels carrers de la ciutat. A les 11.30 hores serÓ el torn de la cercavila festiva amb sortida des de l'Ajuntament i amb l'acompanyament de la Colla de Gegants i Cabuts, la Colla de Dolšainers i Tabaleters i el Grup de Danses la SotÓ. El final de la cercavila serÓ la plaša de Sant Bartomeu, on tindrÓ lloc l'acte institucional a les 12.00 hores.

Consulteu aquÝ el detall de la programaciˇ.

Creat per rmelia el 05/10/2018

© 2000-2018 Ajuntament de Benicarlˇ