Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

19 joves participen en els camps de voluntariat al Centre Geriàtric i la Residència Sant Francesc

L'equip de voluntaris realitza tasques de suport i animació amb gent gran i persones amb discapacitat. Els joves que participen en aquesta iniciativa de l'IVAJ provenen de diferents parts d'Espanya i busquen una oportunitat de comprometre's de forma voluntària i desinteressada.

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, acompanyada del secretari general de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, la presidenta de l'Organisme Autònom de Centres Socials Especialitzats, Filo Agut, i la regidora de Joventut, Susanna Pérez, han visitat este matí el Centre Geriàtric per a comprovar de primera mà el treball dels 19 joves voluntaris d'entre 18 i 25 anys que durant dos setmanes estan a Benicarló participant en un projecte de voluntariat social de discapacitat i persones majors.

L' alcaldessa ha qualificat el treball dels joves com «un exemple de solidaritat i consciència social» i ha constatat «l'èxit d'aquest projecte que és el sisé any consecutiu que tenim a Benicarló». Miralles ha explicat que «aquest camp de voluntariat diu molt de la qualitat humana d'aquests joves i propicia una enriquidora trobada intergeneracional» i ha anunciat que «la Regidoria de Joventut està estudiant la possibilitat d'oferir altres camps de treball per a properes edicions». L'alcaldessa també ha destacat el treball transversal entre Regidoria de Joventut i els dos centres socials que han coordinat totes les activitats.

Per la seua banda, el director general de l'IVAJ, Jesús Martí, ha explicat que per als joves «aquesta és una experiència única i enriquidora» i ha subratllat que «totes i totes reconeixen que a través d'aquests camps busquen altres maneres de vore la vida i que creixen com a persones». «Gràcies a aquests projectes descobrim que hi ha molta gent compromesa amb la seua realitat».

Quasi la meitat dels joves que participen en el camp vol orientar la seua carrera professional o els seus estudis al camp de la dependència o la diversitat funcional, però la resta busquen en aquests camps de voluntariat una oportunitat de comprometre's de forma voluntària i desinteressada i la possibilitat de gaudir i treballar en projectes de contingut social combinat amb activitats d'oci i animació.

Creat per rmelia el 31/07/2018
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 26/05/2019 07:35 © 2000-2019 Ajuntament de Benicarló