Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol
PRINCIPAL

La Coordinadora del Menor organitza una jornada sobre la salut emocional en l’educació

Més de 60 professionals de la comarca participen en una jornada formativa al voltant de la salut emocional en l'àmbit educatiu amb menors. El curs està organitzat per la Coordinadora del Menor del Baix Maestrat, una plataforma en la qual s'integren tots els tècnics que intervenen en l'àmbit del menor.

La regidora de Benestar Social, Marta Escudero, juntament amb la presidenta de la Coordinadora del Menor del Baix Maestrat, Belén Pomar, ha donat la benvinguda als 62 professionals de la comarca que treballen en l'àmbit dels serveis socials, l'educació i la sanitat i que, al llarg d'avui i de demà, es formaran en unes jornades que pretenen millorar la qualitat de l'atenció en la infància i l'adolescència. Escudero ha destacat «el caràcter plenament interdisciplinari de la trobada, amb professionals d'àmbits tan diferents com el social, l'educatiu i el sanitari, però que treballen de manera conjunta». Per la seua part, Pomar s'ha mostrat satisfeta per l'organització de la jornada i ha volgut reflexionar sobre el paper que desenvolupa la Coordinadora del Menor, quan enguany se celebren 20 anys de la seua posada en marxa.

«Salut emocional en l'educació amb menors: un repte contemporani» se centra en aspectes com la salut mental dels menors, la problemàtica de la sexualitat en la infància i l'adolescència actual, la intervenció en l'àmbit de la violència amb menors i en les eines bàsiques de treball amb els propis menors i les seues famílies. En aquest sentit, Escudero ha remarcat que «la salut emocional en l'educació de menors és un tema d'actualitat, a causa de l'increment de les problemàtiques de salut mental en l'adolescència». La jornada formativa la imparteix Ricardo Fandiño Pascual, psicòleg especialista en Psicologia Clínica, psicoterapeuta expert en infància i adolescència i president de l'Associació per a la Salut Emocional en la Infància i Adolescència (ASEIA).

La jornada, que es du a terme a les instal·lacions del Mucbe, l'organitza la Coordinadora del Menor del Baix Maestrat, una plataforma formada per professionals de la comarca que intervenen d'alguna manera en l'àmbit del menor, ja siga des dels serveis socials, l'educació o la sanitat. A més, a través de la coordinadora es realitzen actuacions conjuntes a nivell comarcal i es duen a terme protocols d'actuació, a més de cursos de formació especialitzada per als professionals de la comarca.

Creat per rgalanr el 05/07/2018
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 24/04/2019 09:59 © 2000-2019 Ajuntament de Benicarló