Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

El Mercat acull una exposició que reivindica la utilització del valencià al cinema

Fins a l'11 de juny estarà instal·lada al Mercat de Benicarló l'exposició «El valencià, al cinema!», una campanya de la Plataforma per la Llengua País Valencià que pretén que els espectadors puguen veure pel·lícules en valencià amb total normalitat. La mostra compta amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació.

Amb el lema «Que no ens expliquen pel·lícules», la Plataforma per la Llengua ha posat en marxa una campanya per tal que el públic puga decidir en quina llengua vol veure cinema. La campanya, que compta amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, reclama poder escollir pel·lícules en versió en valencià (doblades, subtitulades o en versió original) en igualtat de condicions respecte a les que es projecten en versió espanyola.

El Mercat de Benicarló acollirà fins a l'11 de juny els panells que expliquen el contingut d'aquesta campanya, on es poden trobar algunes dades sobre consum de pel·lícules en valencià, com per exemple que l'any 2016 més de 70.000 espectadors van gaudir del cinema en valencià gràcies a la campanya d'Escola Valenciana o que un total de 50 municipis van programar cinema en valencià.

La campanya també posa de relleu que el cas del valencià és un cas insòlit arreu del món, en el sentit que no hi ha camp llengua amb un mercat lingüístic semblant que no siga llengua majoritària del doblatge o subtitulat de les pel·lícules.

Creat per rgalanr el 28/05/2018
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 20/05/2019 14:18 © 2000-2019 Ajuntament de Benicarló