Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

Benicarló executarà 10 projectes a través dels pressupostos participatius 2018

Els representants de les taules de participació han realitzat el tall econòmic dels 10 projectes que s'executaran aquest any per un total de 120.000 euros. Les propostes seleccionades s'han centrat, principalment, en la millora d'accessos i l'accessibilitat.

Una vegada les votacions dels Pressupostos Participatius han establit l'ordre dels projectes a executar, els representants de les taules de participació han realitzat el tall econòmic, amb un pressupost global de 120.000 euros.

1. Parc saludable: parc per fer exercici que s'instal·larà en el passeig de darrere del Parador o en la Plaça de la Constitució, a més d'un parc de cal·listènia a l'Avinguda Papa Luna.

2. Horts socials i urbans: instal·lació de 30 brancals per a horts socials.

3. Monitor per a persones amb discapacitat: contractació d'un monitor de reforç a la Piscina Municipal per a atendre persones amb discapacitat.

4. Taules adaptades a Sant Gregori: instal·lació de taules i un passadís a l'ermita de Sant Gregori per facilitar l'accés a persones amb cadira de rodes.

5. Gronxadors per a nadons de 0-2 anys: instal·lació de dos gronxadors (un a la plaça de Ladispoli i un altre a la plaça de la Constitució).

6. Accés adaptat a persones invidents a la Piscina Municipal: col·locació d'una barana perquè persones invidents o amb ús de bastó puguen accedir a la Piscina Municipal.

7. Condicionament dels passos de vianants: millorar l'accessibilitat als passos de vianants per tal de facilitar el pas a les persones amb mobilitat reduïda i a invidents. A més, es millorarà la senyalització i la seua visibilitat nocturna per tal de millorar la seguretat.

8. Bucle auditiu als espais públics: instal·lació d'un bucle auditiu a l'Auditori Pedro Mercader i al Magatzem de la Mar, per tal de facilitar l'oïda a les persones amb dificultats.

9. Papereres i dispensadors de bosses per a gossos: instal·lació de 10 contenidors equipats amb dispensadors de bosses de 55L de capacitat per a deposicions canines.

10. Ascensor aquàtic movible per a la Piscina Municipal: instal·lació d'un ascensor hidràulic a la Piscina Municipal menuda perquè les persones amb mobilitat reduïda hi puguen accedir.

La regidora de Participació Ciutadana, Susana Pérez, ha agraït «el treball dels ciutadans que han participat en aquest procés des del començament. Primer, presentant propostes, després votant-les i finalment valorant cadascun dels projectes».

Projectes ja executats

Ja s'han executat bona part dels projectes que van ser escollits per dur a terme amb els Pressupostos Participatius de 2017. D'aquesta manera, ja s'ha instal·lat un parc infantil a la plaça de la Constitució, s'ha elaborat un catàleg de façanes i mitjaneres per a decorar i s'han pintat els murals a la façana del Marynton i del Parador i s'han instal·lat aparcaments per a bicicletes en «U» en diferents emplaçaments del municipi.

Pel que fa als projectes relatius a l'adaptabilitat, s'ha contractat un monitor per a l'Escola d'Estiu i l'Escola de Nadal, s'ha instal·lat una rampa mòbil de fusta al Magatzem de la Mar, s'han reservat noves places d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda (Centre de Salut, Magatzem de la Mar i Cementeri Municipal), s'ha adquirit mobiliari adaptat per a la biblioteca inclusiva i s'ha ampliat la vorera de la placeta dels Bous.

Per últim, també s'ha invertit en la millora d'aspecte de la zona del centre històric (campanyes de decoració, augment de neteja i revisió del cablejat a les façanes) i s'ha habilitat una platja naturista i una per a gossos.

Creat per rgalanr el 17/05/2018
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 20/05/2019 14:18 © 2000-2019 Ajuntament de Benicarló