La rehabilitació com a eina de regeneració urbana i de reactivació econòmica

08/05/2018

Vora trenta professionals de tota la comarca han assistit avui a Benicarló a la jornada informativa sobre rehabilitació i regeneració urbana organitzada per la Conselleria d'Habitatge. Les xarrades han tractat aspectes com les línies d'ajuda o les ferramentes i aplicacions de suport a la rehabilitació.

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha inaugurat aquest matí la Jornada sobre rehabilitació i regeneració urbana que s'ha dut a terme a la ciutat per tal de donar a conéixer les ajudes de la Generalitat Valenciana relacionades amb la rehabilitació d'habitatges i la regeneració urbana. En l'acte també han estat presents la directora territorial de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Lidón Bordils, i el secretari general de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Vicent Gil.

La jornada, a la qual han assistit vora trenta professionals de la comarca (entre arquitectes i arquitectes tècnics), ha servit per a explicar les ferramentes de suport a la rehabilitació que ha posat en marxa la Generalitat i la línia d'ajudes destinades a la regeneració urbana i la reforma interior d'habitatges, més conegudes com a Pla Renhata. També s'han tractat les diverses iniciatives municipals destinades a incentivar la rehabilitació, com ara la reducció d'impostos o l'activació de línies d'ajuda específiques.

En aquest sentit, l'alcaldessa ha recordat que «el pressupost de l'Ajuntament de 2018 preveu una partida per a subvencions d'inspeccions tècniques d'edificis (obligatòries per a edificis de més de 50 anys) i per a rehabilitació de façanes». Miralles ha insistit que aquest tipus d'ajudes són necessàries per a reactivar l'economia i ha posat com a exemple de regeneració urbana el Pla especial del centre històric de Benicarló, que posarà en valor aquest espai originari de la ciutat i a més servirà de base per a poder activar ajudes a la rehabilitació.