Ajuntament de Benicarló mucbefoto del mucbefoto del mucbe
Ajuntament de Benicarló Centre Cultural Convent de Sant Francesc     e-mail: correu.mucbe@ajuntamentdebenicarlo.org Valencià | Castellano
MUCBE

Exposició "Blasco Ibáñez i el rostre de les lletres"

Blasco Ibáñez i el rostre de les lletres

De l'11 de maig al 8 de juliol de 2018.

Lloc: Mucbe.

El proper divendres, 11 de maig, a les 12.00 h, s'inaugura al Mucbe (Museu Ciutat de Benicarló) l'exposició BLASCO IBÁÑEZ I EL ROSTRE DE LES LLETRES, l'exposició romandrà oberta fins al proper dia 8 de juliol de 2018.

BLASCO IBÁÑEZ I EL ROSTRE DE LES LLETRES vol mostrar una imatge fotogràfica del gran escriptor valencià, junt amb els més notables escriptors espanyols del seu temps, amb ocasió del 150 Aniversari del seu naixement. Blasco Ibáñez (València, 1867 - Menton, França, 1928), va ser el més important escriptor valencià i el més universalment reconegut. Ja en els dies finals del segle XIX, quan no hi havia complit encara els 30 anys, era una figura enormement popular i volguda, a qui seguien les masses enfervorides, atretes per les seues idees i per la força volcànica dels seus discursos. El blasquisme va contagiar les classes treballadores del mar i de l'horta a l'afició pel saber, per conéixer els avanços que llavors sorgien, vigorosos, en els quatre cantons del món. Les fotografies ens mostren a Blasco Ibáñez com a ciutadà, escriptor i tribú, des de les seues primeres estades a la presó valenciana de Sant Gregori, fins a la tornada de les sues despulles mortals, acompanyat per les més altes autoritats de la República i pel fervor dels seus conciutadans.

La visió fotogràfica de Blasco Ibáñez es complementa amb una selecció d'excel·lents retrats dels grans escriptors espanyols que van coincidir amb ell en el seu pas per la vida. L'exposició és el resultat de més de vint anys d'investigació en desenes d'arxius públics i privats, espanyols i estrangers, i constitueix un ambiciós estudi del retrat fotogràfic espanyol, des dels seus orígens fins les vespres de la Guerra Civil.

Creat per david el 08/05/2018
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 23/01/2019 15:21 © 2000-2019 Ajuntament de Benicarló