La Trail 15k del 20 de maig posarà el punt i final a la quarta edició Circuit de Curses Populars

07/05/2018

La quarta edició de la Trail 15 K de Benicarló recorrerà els paisatges més emblemàtics de la ciutat i decidirà els primers llocs de la classificació del Circuit de Curses Populars. Les inscripcions es poden formalitzar fins al 18 de maig.

El regidor d'Esports, Carlos Flos, ha presentat aquest matí el circuit de la Trail 15 K, una de les proves ja clàssiques del Circuit de Curses Populars. El regidor ha estat acompanyat de Jesús Beltran, en representació de la Penya l'Arjup, i de Pilar Bayarri, presidenta d'Afivina (Associació de Fibromiàlgia, Fatiga Crònica i Reumatisme). Les dos entitats col·laboren en l'organització de la prova, tant en la coordinació tècnica com en tasques de voluntariat.

La prova es disputarà diumenge 20 de maig a través d'un trajecte que repetirà el recorregut de l'any anterior, i que portarà els atletes per les partides rurals més emblemàtiques del terme. El regidor d'Esports ha detallat que «la cursa es desenvoluparà per pistes i senderes amb sortida i arribada a Sant Gregori, i discorrerà per paratges com la Tossa, el Rocío, el pinaret o la Basseta». Un recorregut, en definitiva, que serà determinant per decidir els guanyadors finals de la quarta edició del Circuit de Curses Populars en cadascuna de les categories: sub25, sènior (fins a 39 anys), veterà A (de 40 a 49 anys) i veterà B (a partir de 50 anys).

El regidor ha afegit que «amb l'objectiu de cuidar a tots els participants i d'aportar un plus, a banda de la bona senyalització i els tres avituallaments que hi haurà durant la cursa, donarem un detall als corredors i en acabar oferirem una botifarrada».

El coordinador tècnic de la prova, Jesús Beltran, ha assenyalat que «l'elecció de repetir el recorregut respon a què l'actual circuit agrada molt els corredors perquè, tot i que discorre per pistes rurals, els desnivells no són importants i permet fer una carrera ràpida». Beltran ha afegit que «de moment hi ha 145 persones inscrites, tot i que esperem superar els 200 participants, la xifra de les edicions anteriors».

Les inscripcions per a participar en l'última prova del circuit de curses populars es poden formalitzar presencialment a Evasión Esports, a la Piscina Municipal i a Decathlon Vinaròs, o a través del web www.hj-crono.es fins al 18 de maig a les 14.00 hores.

Del preu de cada inscripció, 2 euros es destinaran a Afivina. La presidenta de l'entitat, Pilar Bayarri, ha expressat l'agraïment de l'associació «per aquesta vessant solidària del Circuit de Curses Populars» i ha detallat la programació que des de l'associació han organitzat pel 12 de maig, coincidint amb el Dia Mundial de la Fibromiàlgia.