Estudiants de la UJI i La Salle s’interessen pel treball de l’Ajuntament en relació amb la discapacitat i la integració social

04/05/2018

En els últims dies, tres grups d'alumnes de la Universitat Jaume I i del col·legi La Salle de Benicarló han visitat el Centre Social Municipal La Farola i la Residència El Collet per tal de recollir informació referent al treball que l'Ajuntament realitza al voltant dels joves en risc d'exclusió social i de les persones amb discapacitat.

Els alumnes 4t del Grau d'Infermeria de la UJI han visitat la Residència i Centre de Dia El Collet amb l'objectiu de conéixer el treball que es realitza en els centres per a persones amb discapacitat intel·lectual i també per a donar a conéixer estratègies per a treballar sanitàriament amb persones amb discapacitat. En la visita també ha estat present l'entitat Cocemfe, que realitza tallers pràctics en la pròpia universitat per a l'alumnat d'Infermeria.

D'altra banda, dos grups d'alumnes del col·legi La Salle s'han entrevistat amb la regidora de Benestar Social, Marta Escudero, per tal de recollir informació per a uns treballs d'investigació que estan realitzant per a l'assignatura de Filosofia. Els joves s'han interessat en el treball que du a terme l'Ajuntament en relació amb els joves en risc d'exclusió social i amb la integració social de joves amb discapacitat intel·lectual. L'alumnat ha pogut conéixer de prop els programes que té en marxa l'Ajuntament relacionats amb la joventut, com ara Generacció, la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives o diversos programes d'intervenció individual.