Benicarló posa en valor el treball dels seus serveis socials

27/04/2018

Amb la jornada de portes obertes al Centre Social Municipal «La Farola», l'Ajuntament vol reivindicar la importància d'un dels pilars de l'estat del benestar. A més, també s'han donat a conéixer totes les actuacions que es duen a terme des de l'Àrea de Serveis Socials.

El Centre Social Municipal «La Farola» ha viscut avui una jornada de portes obertes amb l'objectiu principal de reivindicar el treball que es fa des dels serveis socials municipals. En aquest sentit, també s'ha volgut posar en valor el treball que duen a terme els mateixos treballadors de l'àrea, format per un equip de 21 persones, entre les quals es troben psicòlegs, treballadors i educadors socials, mediadors interculturals, personal administratiu i auxiliars d'ajuda a domicili.

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha destacat que «l'objectiu fonamental de la jornada és donar a conéixer el treball que duen a terme els equips de treball de benestar social de cada municipi, perquè moltes vegades es té una idea equivocada dels serveis socials, en el sentit que no treballen només per a persones que es troben en dificultats, sinó que treballen per a tota la ciutadania». Miralles ha afegit que «avui, 27 d'abril, estem davant d'una jornada important, en la qual tots els municipis organitzem jornades de portes obertes al seus serveis socials, d'acord amb la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives».

Per la seua part, la regidora de de Benestar Social, Marta Escudero, ha insistit en «el paper que desenvolupen cadascun dels treballadors dels serveis socials, que desenvolupen des de tasques d'atenció directa i personalitzada, orientació i assessorament, fins a prevenció i intervenció social, familiar, psicològica i socioeducativa». Escudero també ha afegit que «aquesta campanya va dedicada a reforçar la quarta pota de l'estat del benestar, els serveis socials, perquè així es veja el paper fonamental que tenen dins l'estat del benestar». A més, la regidora ha remarcat que «des de l'any 2015, la inversió en serveis socials a Benicarló s'ha multiplicat per cinc».

A banda, Escudero també ha detallat els grans blocs que es gestionen des de l'àrea: gent gran (ajudes econòmiques, accés a centres de dia o residencials, gestió de pensions no contributives, etc.), persones amb diversitat funcional (reconeixements de discapacitat, servei d'ajuda a domicili, etc.), prestacions econòmiques (ajudes per a cobrir necessitats bàsiques, per a ús de l'habitatge, etc.), família, infància i adolescència (protecció de menors, absentisme escolar, ludoteca municipal, etc), serveis per a la dona (atenció psicològica, teleassistència a víctimes de violència de gènere, etc.), servei d'atenció a la dependència (informació a les famílies, orientació i assessorament en la tramitació, etc.) i acció comunitària (Oficina d'Atenció a les Persones Migrades i Unitat de Prevenció de Conductes Addictives).

Podeu consultar aquí el detall de tots els programes que es gestionen des de l'Àrea de Benestar Social.