Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

Benicarló i Vinaròs integraran un laboratori social per a racionalitzar, planificar i impulsar les polítiques socials

L'àrea urbana formada per Benicarló i Vinaròs ha estat seleccionada per la Generalitat Valenciana per a desenvolupar un laboratori social, una iniciativa que pretén servir de base per a transformar els serveis socials i impulsar polítiques adaptades a la realitat. Aquest serà un dels tres laboratoris que que es posaran en marxa a tota la Comunitat Valenciana.

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha impulsat la posada en marxa d'un laboratori social en l'àrea formada per Benicarló i Vinaròs per tal de racionalitzar la política social i crear un nou model de serveis socials que s'adapte a les necessitats i a la realitat de les persones. Així ho han explicat l'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i la regidora de Benestar Social, Marta Escudero, que ahir van assistir, juntament amb l'alcalde de Vinaròs, Enric Pla, a una reunió informativa a Castelló convocats pel delegat del Consell per al Model Social Valencià, Francesc Xavier Uceda, i la directora territorial d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Carmen Fenollosa.

El projecte, que comptarà amb la participació activa de la Universitat Jaume I, naix de la voluntat de transformar els serveis socials actuals en un model estructurat, sòlid i efectiu que permeta construir espais d'investigació, formació i innovació i avaluar polítiques i recursos que es puguen aplicar al territori.

Segons ha explicat l'alcaldessa, «la sintonia i les sinergies creades entre Benicarló i Vinaròs per a posar en marxa l'estratègia eDUSI suposen una oportunitat que la Conselleria d'Igualtat i Polítiques inclusives vol aprofitar per tal de dotar a la comarca de recursos innovadors en investigació social». La regidora de Benestar Social, per la seua banda, ha destacat que «a banda de continuar oferint l'atenció primària, aquest nou repte ens permetrà posicionar-nos com un referent territorial en matèria d'innovació social i col·laborar amb un paper protagonista en la construcció i el desenvolupament del nou model de Serveis Socials».

Amb la posada en marxa d'aquesta iniciativa es pretén millorar les polítiques en matèria de serveis socials dotant als professionals de recursos, eines i informes actualitzats de les necessitats de la ciutadania per a poder implantar els programes i recursos més adients.

El de Benicarló i Vinaròs serà un dels tres laboratoris socials que es posaran en marxa a tota la Comunitat Valenciana, un a cadascuna de les demarcacions provincials.

En les properes setmanes, es firmarà el conveni per a posar en marxa aquest projecte, que serà un dels pilars de la Llei de serveis socials inclusius impulsada per la Generalitat.

Creat per rgalanr el 26/04/2018
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 18/01/2019 19:45 © 2000-2019 Ajuntament de Benicarló