El Ple votarà l’inici d’un nou PAI per a desbloquejar la urbanització del carrer de València

L'Ajuntament de Benicarló aprovarà dijous la caducitat de l'anterior PAI i iniciarà els tràmits per a aprovar un nou programa que accelerarà la urbanització del tram entre Passeig Marítim i Doctor Fléming. Les actuacions estaven pendents d'una sentència del Tribunal Superior de Justícia que es va emetre el juliol passat.

La urbanització del carrer de València, en el tram entre Passeig Marítim i Doctor Fléming, està a punt de desbloquejar-se. L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha anunciat avui que el Ple ordinari de demà dijous inclou en l'ordre del dia (per via d'urgència) un dictamen per a anul·lar el PAI de l'any 2005 i per aprovar un nou PAI que suposarà l'inici d'un nou procés. Tot, amb l'objectiu de desbloquejar la situació actual i accelerar al màxim la urbanització del tram.

L'alcaldessa s'ha mostrat molt satisfeta pels passos endavant que s'estan donant i ha assegurat que «aquest és el principi del final d'una reivindicació històrica no només dels veïns de la zona sinó de tots els ciutadans de Benicarló». Miralles ha recordat que «el tema de la urbanització del carrer de València ve des de l'any 2003 i s'havia quedat encallat a l'espera d'una sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), que es va emetre el passat 10 de juliol».

En concret, el 27 d'octubre de 2005 el Ple de l'Ajuntament va aprovar un PAI per a urbanitzar el carrer de València entre el passeig Marítim i el carrer de Doctor Fléming, una actuació que no es va executar, i, per aquest motiu, els serveis tècnics de l'Ajuntament van redactar el 2010 una modificació, que es va aprovar al ple municipal del 28 de juliol de 2011. Aquesta modificació és la que els veïns del carrer van recórrer via judicial, i sobre la qual calia esperar el veredicte del TSJCV.

L'alcaldessa ha afirmat que «després de la sentència del tribunal que anul·la l'acord del Ple del 2011 vam decidir, d'acord amb els Serveis Tècnics Municipals, començar de nou el procediment com a via més efectiva per a executar la urbanització de forma definitiva». Miralles ha reconegut que «des que vam entrar a governar, la urbanització del carrer de València era una de les primeres obres que volíem dur a terme, però estàvem pendents de la sentència».

Una vegada aprovat pel Ple, a partir d'ara començarà de nou la tramitació ordinària del PAI, que se sotmetrà a un període d'exposició pública de 45 dies hàbils des de la seua publicació en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) i també s'aprovarà l'ordenança reguladora del cànon d'urbanització i del cost de les obres. «Posteriorment -ha conclòs l'alcaldessa-, es resoldran les possibles al·legacions, s'aprovarà definitivament el nou PAI i podrem licitar les obres».

Tot i que els terminis encara s'han de concretar, l'alcaldessa ha apuntat que «el tram estarà urbanitzat abans que finalitze la legislatura».

Creat per rgalanr el 25/04/2018

© 2000-2019 Ajuntament de Benicarló