Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

Benicarló adjudica el contracte per redactar el projecte de la nova biblioteca municipal

L'Ajuntament de Benicarló ha adjudicat el contracte per a la redacció del projecte d'adequació de la planta baixa de l'antic centre de salut per convertir-lo en la nova seu de la Biblioteca Manel Garcia Grau. L'import del contracte és de 58.382,5 euros (IVA inclòs), amb un termini d'execució de 47 dies.

Benicarló ha adjudicat a l'arquitecte Fernando Arnau Paltor la redacció del projecte d'adequació de la planta baixa i dels jardins de l'antic centre de salut, on s'ubicarà la Biblioteca Manel Garcia Grau. El contracte, adjudicat per un import de 58.382,5 euros, inclou el servei de redacció del projecte d'obres i instal·lacions, així com la direcció de facultativa de l'obra. D'entre els sis estudis d'arquitectura presentats, el que més puntuació ha obtingut ha estat el de l'estudi de Fernando Arnau, tenint en compte el termini d'execució previst (47 dies), les millores proposades i l'oferta econòmica.

L'avantprojecte escollit inclou un espai exterior anomenat «Biblioteca a l'aire lliure» dotat amb zones habilitades per a la lectura. A més, hi haurà una sala infantil i una sala juvenil, zona de consultes, sales d'estudi, una sala general de lectura, zona d'arxiu, una àrea de noves tecnologies, una àrea de lectura de premsa i espai per a grups.

Adjunt a l'edifici principal s'ubicarà una sala de 93 metres quadrats destinada a tot tipus d'activitats culturals: presentacions, xarrades, conferències, taules redones, etc.

Respecte de les millores oferides en l'avantprojecte, destaca l'elaboració d'un plànol o maqueta tàctil de la distribució de la biblioteca per a persones invidents, el disseny de la imatge corporativa de l'equipament i la seua implantació en l'edifici, el disseny de mobiliari d'especials característiques i el disseny dels cartells informatius interiors i exteriors de l'edifici, d'acord amb la normativa d'accessibilitat.

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha assenyalat que «aquesta adjudicació suposa un pas més per a fer realitat el projecte de la nova biblioteca» i ha anunciat que «a partir del pressupost de 2019 s'inclouran les partides per a la construcció del nou edifici, que s'executarà en dos fases».

Creat per rgalanr el 20/04/2018
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 18/01/2019 19:45 © 2000-2019 Ajuntament de Benicarló