Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

Benicarló reivindica la igualtat de gènere en el Dia de la Dona

Benicarló ha commemorat el Dia de la Dona amb la lectura d'un manifest institucional i de diversos textos reivindicatius a càrrec d'alumnes de secundària i membres de la Taula Participativa d'Igualtat. La jornada es completarà amb la representació d'una obra de teatre a l'Auditori Pedro Mercader.

La commemoració del Dia de la Dona a Benicarló ha tingut un marcat accent reivindicatiu. Sota el lema comú «Parar el món», s'han reunit representants institucionals, de la comunitat educativa i de la societat benicarlanda per a reivindicar la igualtat dels drets laborals i socials entre dones i homes. La lectura del manifest institucional ha anat a càrrec de l'alcaldessa, Xaro Miralles, la regidora de Benestar Social, Marta Escudero, el portaveu del PP, Juan Antonio Mañá, i el regidor de Ciudadanos Juan José Cornelles.

A través del manifest, l'alcaldessa s'ha compromés a «seguir commemorant el 8 de març com a Dia Internacional de la Dona», i ha afegit que «avaluarem i farem el seguiment dels acords presos altres anys en matèria d'igualtat». Miralles ha demandat que «s'inicien els tràmits per aprovar una llei d'equiparació efectiva salarial entre homes i dones» i ha instat «a equiparar els permisos de paternitat i maternitat i, a més, fer que siguen intransferibles i cent per cent remunerats».

Escudero ha ressaltat que «la diferència salarial de l'Estat Espanyol se situa en un 23,25%, és a dir, una mitjana d'uns 6.000 euros anuals menys per una treballadora que desenvolupa un treball del mateix valor que un home». Mañá, per la seua banda, ha afirmat que «la situació econòmica ha suposat un atac directe contra el procés d'igualtat entre dones i homes, en aspectes tan importants com la precarietat laboral». Finalment, Cornelles ha remarcat que «les Administracions Locals tenim la responsabilitat, com a administracions pròximes, d'elaborar polítiques de conscienciació i sensibilització per mitjà del diagnòstic de problemes i aplicació de solucions».

Els alumnes del Centre Integrat Públic de Formació Professional, de l'IES Ramon Cid, de l'IES Joan Coromines i del Col·legi La Salle han fet una crida per a l'eliminació de prejudicis sexistes i per l'educació en la igualtat i el respecte. En representació de la Taula Participativa d'Igualtat, Maria José Añón ha incidit en la necessitat de «combatre els sostres de vidre, la bretxa salarial, la precarietat laboral i les sobrecàrregues socials i familiars que segueixen llastrant el desenvolupament personal i professional de les dones».

Fins al 15 d'abril, continuarà la programació de l'Ajuntament al voltant del Dia de la Dona, amb la representació de l'obra teatral «Sí, però no exactament» (aquesta vesprada a les 20.00 hores a l'Auditori Pedro Mercader), tallers, activitats artístiques i la tradicional Volta a Peu de la Dona.

Consulteu aquí el detall de tota la programació.

Creat per rgalanr el 08/03/2018
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 12/12/2018 15:33 © 2000-2018 Ajuntament de Benicarló