Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

L'Ajuntament firma la cessió de la N-340a

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles i el cap de la Demarcació de Carreteres de l'Estat en la Comunitat Valenciana, Ismael Ferrer, han signat l'acta de cessió de l'antiga Nacional 340 al seu pas per Benicarló. A partir d'ara, l'Ajuntament ja pot començar desenvolupar el seu projecte al voltant de l'antiga carretera nacional per tal de convertir-la en un bulevard.

Aquesta vesprada, l'alcaldessa de Benicarló, juntament amb Ismael Ferrer, enginyer cap de la Demarcació de Carreteres de l'Estat en la Comunitat Valenciana en nom i representació del Ministeri de Foment, han signat la cessió del tram de la carretera N-340a, en presència de Juan Carlos Moragues, delegat del Govern a la Comunitat Valenciana.

En concret, la cessió inclou el tram comprés entre el punt quilomètric 1.041+190 (ratlla del terme amb Peníscola) i el 1.048+068 (Barranc d'Aiguadoliva). A partir d'aquest moment, l'Ajuntament assumeix els 6.878 metres, amb una superfície estimada de 179.491 metres quadrats, i passa a ser el responsable de la seua conservació i explotació.

L'alcaldessa de Benicarló s'ha mostrat molt satisfeta per la cessió i ha assegurat que «ara comença una nova etapa, amb una carretera en perfectes condicions a la qual començarem a efectuar-li xicotetes actuacions per tal d'aconseguir, amb el pas dels anys, el projecte de carretera que volem». L'alcaldessa ha avançat que «les primeres actuacions aniran destinades a reduir la velocitat dels vehicles i a augmentar la seguretat, que és el que més ens preocupa».

Miralles ha concretat que «començarem amb la construcció de diverses redones ja programades», que s'ubicaran als encreuaments amb el carrer del Puig de la Nau, el carrer d'Ulldecona, el passeig de Febrer i Soriano i de la CV-135, «i després iniciarem la reducció de l'amplada de la carretera fins als 6 metres, per tal d'aprofitar la superfície restant per a construir voreres per a vianants i carrils per a bicicletes».

Per la seua banda, el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana ha assegurat que «avui és un dia històric per a Benicarló, perquè aquesta cessió contribueix a fer progressar i millorar l'economia d'un municipi que és rellevant tant per a la província com per a la Comunitat Valenciana». El cap de la Demarcació de Carreteres de l'Estat en la Comunitat Valenciana ha insistit en què «aquesta cessió permetrà modificar la fisonomia de la carretera per adaptar-la a una via urbana, ja que fins ara havia de suportar molt de trànsit pesat».

Cal recordar que el passat mes de novembre, el Ministeri de Foment va invertir al voltant de 200.000 euros en pintar, substituir les senyalitzacions, el sistema de drenatge i reasfaltar el tram de la N-340a que va des de la ratlla del Terme amb Peníscola fins al carrer de Navarra, on es troba l'empresa de neumàtics Polito. Unes obres que l'Ajuntament va posar com a condició prèvia abans de la cessió oficial de la carretera.

Creat per rgalanr el 13/02/2018
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 21/02/2019 14:04 © 2000-2019 Ajuntament de Benicarló