Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

El Conservatori Mestre Feliu s'incorporarà a la xarxa de conservatoris de la Generalitat

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el conseller d'Educació, Vicent Marzà, han aprofitat la visita a Benicarló per anunciar el traspàs de la gestió del Conservatori Mestre Feliu, una reivindicació històrica de l'Ajuntament. La incorporació suposarà un estalvi de més de 700.000 euros a l'any.

La Conselleria d'Educació incorporarà el Conservatori Mestre Feliu a la xarxa de conservatoris de la Generalitat. Així ho han anunciat aquest matí el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el conseller d'Educació, Vicent Marzà, en la seua visita a Benicarló, amb motiu de la 25a Festa de la Carxofa i del seminari d'hivern que el Consell està duent a terme a la ciutat.

El president de la Generalitat ha declarat que «d'aquesta manera donem resposta a un problema que estava encallat des de fa 20 anys», quan va obrir les portes el centre, i ha reconegut que «és obvi que el Conservatori Mestre Feliu té un abast comarcal i, per tant, és la Generalitat qui ha de donar cobertura». El president ha valorat la decisió de la Conselleria d'Educació i ha agraït l'esforç de l'Ajuntament per mantenir durant tants anys aquest servei».

El conseller Marzà ha reconegut que «aquesta ha estat una reivindicació històrica de l'Ajuntament» i ha mostrat la seua satisfacció «per assumir aquesta gestió». Marzà ha constatat que «el 47% d'alumnes matriculats al Mestre Feliu són de fora de Benicarló» i ha anunciat que «ara iniciarem tot el procediment per tal de fer efectiu aquest anunci que beneficiarà el conjunt de la societat». De fet, Marzà ha declarat que «les taxes de matrícula s'equipararan a la resta de conservatoris de la Generalitat, de manera que seran molt més econòmiques».

L'alcaldessa, Xaro Miralles, ha posat en valor «l'esforç que hem fet des de l'Ajuntament per aconseguir aquest traspàs», en referència a les diverses reunions mantingudes amb la Direcció General d'Ensenyaments de Règim Especial. Miralles ha agraït el compromís, tant del president com del conseller, i ha assegurat que «aquest era un dels principals objectius de la legislatura».

El traspàs de la gestió del Conservatori Mestre Feliu a la Generalitat suposarà un estalvi per a l'Ajuntament de Benicarló d'entre 700.000 i 800.000 euros.

Creat per rmelia el 27/01/2018
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 21/02/2019 14:04 © 2000-2019 Ajuntament de Benicarló