Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

La Festa de la Carxofa encara el cap de setmana més multitudinari

Aquest cap de setmana, Benicarló es prepara per a acollir els actes centrals de la Festa de la Carxofa. El Sopar de Gala, amb l'entrega de la Carxofa d'Or a l'Agrupació de Restaurants de Benicarló, la torrada popular i la Demostració Gastronòmica marcaran un any més la Festa, juntament amb concerts, fires de productes de proximitat i moltes altres activitats.

Aquest cap de setmana, Benicarló viurà els actes centrals de la XXV Festa de la Carxofa, declarada d'Interès Turístic Autonòmic. L'esdeveniment presenta singularitats úniques que cada any atreuen milers de visitants interessats per les múltiples possibilitats gastronòmiques de la carxofa i per la gran quantitat d'actes organitzats al voltant de la festa: concerts, exposicions, visites guiades, demostracions gastronòmiques, actes populars, i enguany, la tercera edició del festival Art&Xoc, dedicat a la música reggae i orientat als joves. Art&Xoc arrancarà divendres a les 19.00 hores i comptarà amb l'actuació de grups de reggae i tallers i activitats per als més menuts.

Dos hores després, tindrà lloc el Sopar de Gala, on es lliurarà la Carxofa d'Or a l'Agrupació de Restaurants de Benicarló, una associació que agrupa un gran nombre de restaurants de la ciutat, que des del naixement de la Festa de la Carxofa han treballat per promocionar el producte estrella de l'horta benicarlanda.

El sopar servirà també per a retre homenatge a Antonio Llorach, una persona que dedicat tota la vida a la terra i ha col·laborat activament amb la Festa com a membre del Consell Agrari, el Consell Regulador de la Denominació d'Origen Carxofa de Benicarló i també a la Cooperativa.

El sopar el presidirà el president de la Generalitat, Ximo Puig, acompanyat de la vicepresidenta, Mónica Oltra, i resta de membres del Consell, l'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, la Corporació Municipal, senadors, diputats, alcaldes, regidors, membres del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Carxofa de Benicarló, representants del Consell Agrari, membres d'organitzacions agràries i associacions locals... A més, també assistirà una delegació dels municipis de Saint Pol de Léon, a la Bretanya francesa, i Ladispoli, a Itàlia, agermanats amb Benicarló.

Dissabte arriba carregat d'activitats de tots els colors: balls i cants populars (amb el grup Fartabelitres), una fira de productes de proximitat, i, a les set de la vesprada, arribarà un dels plats forts de la festa amb la torrada popular de carxofes que organitza el Consell Regulador de la Denominació d'Origen Carxofa de Benicarló, on està previst que es torren més de 2.000 quilos de carxofa. Després de la torrada, a les 23.00 hores, l'Orquestra Ágora, posarà el colofó festiu a una jornada d'activitat efervescent.

Diumenge, com cada any, tindrà lloc l'acte més espectacular i multitudinari de la Festa amb la Demostració Gastronòmica, que comptarà amb la participació d'establiments de la ciutat. Els tiquets es poden adquirir el mateix diumenge en un punt de venda pròxim al recinte de la Demostració, que tindrà lloc als carrers del centre de la ciutat. El preu és de 7 euros, i inclou tres degustacions, una beguda i un plat de ceràmica.

El pols de la jornada el transmetrà Ràdio Benicarló, que comptarà amb una carpa a la Plaça de la Constitució des d'on realitzarà un programa en directe de tres hores. Els restaurants de la ciutat començaran el mateix dissabte les Jornades Gastronòmiques, que enguany s'allargaran fins al 4 de març.

Creat per rgalanr el 25/01/2018
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 21/02/2019 15:57 © 2000-2019 Ajuntament de Benicarló