PRINCIPAL

El Ple aprova el reglament de funcionament de RÓdio Benicarlˇ

L'Ajuntament de Benicarlˇ ha aprovat en l'˙ltim Ple el Reglament d'Organitzaciˇ de l'Emissora Municipal, que estableix l'estructura de funcionament de RÓdio Benicarlˇ. El document entrarÓ en vigor una vegada es faša efectiva la publicaciˇ al BOP.

El Ple de l'Ajuntament de Benicarlˇ va aprovar en el passat Ple ordinari del 30 de novembre, el Reglament d'Organitzaciˇ i Funcionament de l'Emissora Municipal de RÓdio Benicarlˇ, amb l'objectiu principal establir les bases de funcionament i organitzaciˇ de l'emissora municipal.

D'una banda, aquest document estableix les disposicions generals de RÓdio Benicarlˇ, entre les que es troben els principis i els criteris d'actuaciˇ, l'establiment del valenciÓ com a llengua principal i la definiciˇ del carÓcter de servei p˙blic del mitjÓ. D'altra banda, el reglament tambÚ estableix l'estructura organitzativa del mitjÓ, que preveu la creaciˇ d'un Consell Assessor format per vocals amb vot (un representant de cada grup polÝtic amb representaciˇ municipal) i vocals amb veu (el director de l'emissora i un professional del sector). El reglament tambÚ contempla la figura d'un director, cÓrrec que Ús incompatible amb la condiciˇ de membre electe de l'Ajuntament, de qualsevol cÓrrec de designaciˇ polÝtica o amb l'exercici de les funcions de direcciˇ o executives d'un partit polÝtic.

El reglament atribueix al Ple municipal la potestat d'aprovar la planificaciˇ anual de la programaciˇ i d'establir els preus i tarifes per l'emissiˇ de publicitat. Pel que fa a l'alcaldia, tÚ les competŔncies de vetllar pel bon funcionament del servei com a mitjÓ de comunicaciˇ obert a tota la poblaciˇ i de realitzar totes les gestions necessÓries per obtenir la concessiˇ i mantenir les llicŔncies de funcionament del servei.

El regidor responsable de l'emissora municipal, Josep BarberÓ, s'ha mostrat molt satisfet per aquesta aprovaciˇ i ha declarat que źaquest reglament permetrÓ que l'emissora siga el reflex de la realitat del poble, no d'un equip de govern concret╗. En aquest sentit, BarberÓ ha afegit que źel reglament evitarÓ que la programaciˇ de l'emissora depenga ˙nicament de la voluntat del regidor de torn, ja que fins a aquest moment no hi havia un reglament╗.

Pel que fa a l'entrada en vigor, no hi ha una data concreta, per˛ es produirÓ desprÚs de quŔ transcorregueren 15 dies hÓbils una vegada aparega el reglament Ýntegre publicat al ButlletÝ Oficial de la ProvÝncia (BOP).

Creat per rgalanr el 05/12/2017

© 2000-2018 Ajuntament de Benicarlˇ