Trànsit i seguretat vial

Educacio vial per a menors

24/11/2017

El Pla de Formació Contínua de la Policia Local de Benicarló inclou xarrades als alumnes d'Infantil, Primària i ESO de tots els centres escolars de la nostra ciutat. En funció de l'edat, es tracten temes relacionats amb el trànsit i la seguretat vial. Les principals normes bàsiques de trànsit, com creuar correctament pels passos de vianants, la importància de la utilització dels sistemes de retenció infantil o portar casc i senyalitzar girs quan es circula amb bicicleta, així com la senyalització dels agents de trànsit són alguns dels temes que tracten les jornades formatives. En altres ocasions, els alumnes visionen pel·lícules produïdes per la Direcció General de Trànsit, realitzen fitxes educatives sobre senyalització o juguen al joc de visualització dels senyals de trànsit amb les ulleres d'alcoholèmia.

Els agents de Policia Local que s'encarreguen d'aquesta acció formativa es traslladen als centres educatius o reben la visita dels alumnes en les instal·lacions de la Policia Local i complementen la formació dels alumnes incidint en la importància de respectar les normes de trànsit quan es circula amb bicicleta o es camina per la ciutat.

També es col·labora en les campanyes d'educació vial que realitzen els centres educatius de la nostra ciutat, acompanyant els xiquets en les sortides que es realitzen amb bicicleta per diversos llocs del terme municipal, com ara el velòdrom situat del Polígon Industrial el Collet, zones del litoral marítim i humerals o el poblat Ibèric del Puig.