Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

Benicarló i Vinaròs constitueixen el Consell Rector de l'EDUSI

Els ajuntaments de Benicarló i Vinaròs han conformat aquest matí el Consell Rector de l'EDUSI, format per les dos alcaldies, regidors dels dos municipis i tècnics de suport. Aquest òrgan serà l'encarregat de dirigir i liderar el projecte conjunt.

Aquest matí ha quedat constituït a l'Ajuntament de Benicarló el Consell Rector de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI), fruit del conveni de col·laboració que els dos municipis van firmar a principi del mes de novembre i que preveu la creació d'una estructura organitzativa per fer un seguiment del Pla d'Implementació de l'Estratègia.

El Consell Rector és un òrgan polític, conformat per l'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles; l'alcalde de Vinaròs, Enric Pla; pels equips de govern dels dos municipis amb responsabilitats en les àrees temàtiques de l'estratègia; i per representants del grup de suport local. La seua funció és liderar, dirigir i impulsar l'EDUSI, a més d'assegurar el compliment del conveni firmat pels dos municipis, per la qual cosa es reunirà de forma ordinària trimestralment.

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha assegurat que «aquest és l'òrgan més important de tots els que conformen l'estructura organitzativa de l'EDUSI», mentre que l'alcalde de Vinaròs, Enric Pla, ha declarat que «volem que l'estratègia siga paritària entre la iniciativa política i la iniciativa tècnica».

En concret, la figura del president i del vicepresident del Consell Rector serà alternativa entre l'alcaldessa de Benicarló i l'alcalde de Vinaròs, segons en la localitat on se celebre la reunió del Consell. Un altre dels llocs que s'ha determinat és el de secretaria de l'òrgan, que ocuparà Feli Cruz, funcionària de l'Ajuntament de Vinaròs. Pel que fa a la resta de de l'organigrama, l'òrgan està format per: Marta Escudero, Ximo Bueno, Rosana Marzá, Román Sánchez i Carlos Flos, de l'equip de govern de l'Ajuntament de Benicarló, i Juan Antonio Mañá i Benjamín Martí, portaveus dels grups municipals de l'oposició de l'Ajuntament de Benicarló. Per part de l'equip de govern de l'Ajuntament de Vinaròs hi seran Hugo Romero, Jan Valls, Jordi Moliner, María Cano i Guillem Alsina, a més de Juan Bautista Juan, María Dolores Miralles i Lluís Batalla, portaveus dels grups municipals de l'oposició de l'Ajuntament de Vinaròs.

Pel que fa al representant del grup de suport local, encara s'està estudiant quina persona serà, però Miralles ha avançat que «serà una de les persones que van participar en la inauguració de l'estratègia dins del programa de participació ciutadana».

Creat per rgalanr el 23/11/2017
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 22/10/2018 15:26 © 2000-2018 Ajuntament de Benicarló