Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

El Mucbe trau l'art dels museus al carrer

Amb l'objectiu de portar l'art als carrers, Benicarló ha iniciat un projecte artístic que consisteix a imprimir i enganxar obres d'art a les façanes de la ciutat. El projecte, que protagonitzaran alumnes de primària i secundària, preveu il·lustrar façanes amb més de 40 dibuixos i pintures d'art contemporani i dels segles XVI i XVII.

L'Ajuntament de Benicarló, a través del Mucbe, ha iniciat un projecte artístic per tal de posar en valor l'art i utilitzar-lo com un element més de l'expressió visual i la comunicació. L'idea, iniciada per l'artista francés Julien de Casabianca en la qual ja han participat artistes a les ciutats de Madrid o Barcelona, consisteix a fotografiar obres d'art i imprimir les imatges per tal d'enganxar-les directament a les façanes dels carrers.

La primera prova d'aquest nou projecte artístic i creatiu s'ha dut a terme aquest cap de setmana al Mucbe, amb un taller per a xiquets i xiquetes que ha servit per a repassar la història de la pintura mural, des de la prehistòria fins a l'actual art urbà, i per enganxar a les parets del pati interior del Casal Municipal les primeres il·lustracions que formaran part d'aquest museu urbà. Les impressions no superaran els 1,5 metres d'alçada, per tal que siguen els xiquets i xiquetes els qui les enganxen a les parets.

Superada aquesta primera prova, el projecte s'anirà escampant per la ciutat, amb més de 40 dibuixos i pintures d'art contemporani i dels segles XVI i XVII, que es repartiran en diverses zones de la ciutat, des de la plaça del Mercat, el carrer del Carme o l'edifici de Correus, entre d'altres.

Creat per rgalanr el 21/11/2017
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 19/10/2018 14:19 © 2000-2018 Ajuntament de Benicarló