Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol
PRINCIPAL

S'aprova la modificació del Reglament de participació ciutadana

El Ple de l'Ajuntament ha aprovat la modificació del Reglament de participació ciutadana, que permetrà augmentar el nombre de preguntes per cada ciutadà i regularà la quantitat de preguntes en cada ple. A partir d'ara, seran els ciutadans els qui podran formular les qüestions presencialment.

En el Ple ordinari del passat mes de setembre es va aprovar la modificació del Reglament de participació ciutadana, amb l'acceptació parcial de dos de les cinc al·legacions que es van rebre. En concret, la primera de les dos al·legacions acceptades fa referència al nombre de precs i preguntes que cada ciutadà pot fer d'una vegada, que augmenta d'un a tres. D'altra banda, la segona modificació afecta al nombre màxim de preguntes que es poden efectuar per cada Ple, que es limiten a 10.

A més, una altra de les novetats és que ara seran els propis ciutadans els que podran traslladar les pròpies preguntes al finalitzar el Ple Municipal, en el torn obert de paraula, per tal de formular ells mateixos les qüestions (que prèviament hauran hagut de registrar-se en el Registre General). En cas que el ciutadà no puga assistir al Ple, la pregunta la traslladarà, com fins ara, la regidora de Participació Ciutadana, Susana Pérez.

Com ha reconegut la regidora, «la ciutadania té moltes vies de contacte amb la Regidoria, com les taules de debat, a més del correu electrònic o el telèfon». A més, Pérez ha afegit que «les xarxes socials no són sempre l'eina més eficaç per tal de presentar les queixes i suggeriments dels ciutadans, sinó que hi ha altres instruments més directes i eficaços».

Cal recordar que per tal que les preguntes siguen acceptades en el torn obert de paraula han de ser qüestions concretes, d'interès municipal general i dirigides a l'equip de govern. Com que no formen part de la sessió plenària, ni les preguntes ni les respostes s'inclouen en les actes municipals dels plens però sí que es publiquen en la secció La ciutadania pregunta al Ple del web municipal i s'emeten en directe a través de Ràdio Benicarló.

Creat per rgalanr el 04/10/2017
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 21/09/2018 13:33 © 2000-2018 Ajuntament de Benicarló