Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

Quasi 100 persones participen en els primers mesos del programa Viu actiu

Des de que es va posar en marxa el passat mes de març, el Programa Municipal d'Exercici Físic i Salut ha tractat 97 persones afectades per diverses patologies, entre les que destaquen l'obesitat, el sobrepès, la hipertensió o la diabetis. El programa suposa un element bàsic perquè aquestes persones s'inicien en l'activitat física.

Viu Actiu, el programa d'assessorament i prescripció d'exercici físic individualitzat que va posar en marxa l'Ajuntament de Benicarló el passat mes de març en col·laboració amb el Centre de Salut i la Conselleria de Sanitat, ha atès de forma individualitzada 71 de les 97 persones prescrites en el programa i interessades a millorar la salut mitjançant l'adquisició de l'hàbit de l'exercici físic.

Les persones que participen en el programa són sobretot adults afectats per alguna patologia que els impedeix iniciar-se en algun esport i que, gràcies a Viu Actiu, poden accedir d'una forma segura i supervisada a l'adquisició progressiva de l'hàbit de l'exercici físic. Així, per a molts dels participants, el programa suposa una eina imprescindible, perquè d'una altra forma no podrien iniciar-se en altres esports degut als seus perfils de risc.

Les patologies més comuns en els participants del programa són l'obesitat, el sobrepès, la hipertensió o la diabetis mellitus tipus 2, encara que també s'han fet programes individualitzats per a pacients crònics amb patologies cardíaques, fibromiàlgia i amb afectacions en la columna vertebral. A més, el programa també atén a pacients amb perfils d'ansietat, depressió, malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC), atròfia muscular, artrosi, osteoporosi, hipertiroïdisme i asma.

Respecte de les dades de participació, s'han realitzat un total de 120 intervencions en forma de consulta individualitzada per part de l'educador físic i 20 sessions de test i exercici físic en grup. A més, s'han derivat a 12 usuaris del programa per a realitzar exercicis en grup, amb l'objectiu principal d'aprendre i realitzar de forma controlada, pautada i totalment adaptada a la patologia de cadascú, els exercicis més adients i que més els puguen beneficiar en la millora de la salut.

Creat per rmelia el 14/08/2017
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 20/06/2018 13:38 © 2000-2018 Ajuntament de Benicarló