PRINCIPAL

Benicarló aposta per unes Festes lliures d'agressions sexistes

La Regidoria de Benestar Social, amb la col·laboració de la Coordinadora de Penyes, ha posat en marxa la campanya «Si dic no és no», enfocada a prevenir i evitar qualsevol tipus de violència sexista. La campanya s'adreça a tota la ciutadania i pretén contribuir a la construcció d'espais d'oci nocturn saludables i igualitaris.

L'escalada de falta de respecte cap a les dones que es produeix en grans esdeveniments, emparada per l'ambient festiu i els excessos, s'ha convertit des de fa temps en motiu de preocupació i també de reivindicació social. En aquest context, i per tercer any consecutiu, l'Ajuntament de Benicarló ha llançat la campanya «Si dic no és no», amb el compromís de prevenir i eradicar les actituds i els comportaments sexistes, sensibilitzar a la ciutadania i activar la resposta davant d'aquestes situacions. La campanya està dissenyada des de la Regidoria de Benestar Social i la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives de l'Ajuntament de Benicarló (UPCCA), i compta amb la col·laboració de la Coordinadora de Penyes, la Comissió de Festes i Creu Roja.

La regidora de Benestar Social, Marta Escudero, ha dit que «la violència sexista té moltes formes i es manifesta en múltiples àmbits i espais, però sempre és una expressió de la desigualtat entre homes i dones». En aquest sentit, Escudero ha comentat que «les Festes Patronals han de ser un espai de respecte i de convivència» i ha rebutjat actituds i conductes que «des de la desigualtat poden arribar a l'ofensa, la intimidació, l'abús o l'agressió», ha remarcat la regidora.

«Hi ha pràctiques masclistes quotidianes que en molts casos s'entenen com a comportaments naturals ha afegit la regidora-, com els tocaments no consentits, els acorralaments o els comentaris sexuals incòmodes, i això és el que volem fer visible amb aquesta campanya. No podem tolerar cap tipus de conducta sexista, perquè cap situació justifica una agressió».

Per això, la campanya s'adreça a tota la ciutadania, per tal que s'implique en la construcció d'espais d'oci nocturn saludables i igualitaris. «No és una campanya només per a dones, ni és una campanya contra els homes», ha dit la regidora. «És una campanya per tal que tots adoptem una actitud activa front a les agressions i els comportaments sexistes».

L'objectiu final de la campanya, tal i com ha detallat Marta Escudero, «és conscienciar els assetjadors de què certes conductes són agressions i procurar que la ciutadania no tolere aquests comportaments».

Creat per rmelia el 08/08/2017

© 2000-2018 Ajuntament de Benicarló