Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

Arranca la campanya ‘Posa-li filtre a l'alcohol’ per a evitar l'abús durant les Festes

La Regidoria de Benestar Social ha posat en marxa la campanya Posa-li filtre a l'alcohol amb l'objectiu d'alertar els joves sobre el risc del consum abusiu en el context de les Festes Patronals. La iniciativa integra cartelleria, missatges preventius i un espai de conscienciació al recinte de penyes.

La regidora de Benestar Social, Marta Escudero, ha presentat aquest matí la campanya Posa-li filtre a l'alcohol, dirigida al public juvenil amb un doble objectiu: promoure que els menors d'edat no consumisquen alcohol i evitar que els joves adopten patrons de consum de risc. Escudero ha estat acompanyada pel tècnic de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives de l'Ajuntament, Albert Rodríguez, i la representat de la Coordinadora de Penyes, Anna Foix.

La responsable de l'Àrea de Benestar Social ha recordat que «a les Festes, per a divertir-se no cal passar-se amb l'alcohol» i ha fet una crida a «gaudir de la festa amb respecte i responsabilitat». Escudero ha alertat «del risc important que suposa per a la salut el consum excessiu» i ha incidit en «els múltiples problemes socials associats a l'abús d'alcohol». Tot i aquestes advertències, la regidora ha subratllat que la campanya «no pretén llançar un missatge repressiu ni tampoc advoca per l'abstinència en el cas dels majors de divuit anys», que han de fer ús de «la seua llibertat i la seua responsabilitat».

En el cas dels menors d'edat, el to de la campanya se centra en la prevenció del consum i alerta sobre el fet que l'alcohol és una droga legal de fàcil adquisició, cosa que «permet que els menors tinguen accés de manera prou directa». Davant d'aquesta realitat, la regidora ha avançat que la campanya Posa-li filtre a l'alcohol recordarà als establiments hostalers i botigues que dispensen begudes alcohòliques «la prohibició total de vendre aquest producte als menors». Escudero ha dit que «la Policia Local col·laborarà activament per a vigilar el compliment de la llei».

La campanya farà ús de cartells amb missatges molt gràfics relatius als perills dels patrons de consum abusiu, gots reutilitzables amb el lema «Posa-li filtre a l'alcohol», adhesius i un punt de conscienciació al recinte de penyes que comptarà amb la col·laboració de Creu Roja. La portaveu de la Coordinadora de Penyes, Anna Foix, ha compromès «tot el suport de les Penyes a l'èxit de la campanya».

Premi a l'Ajuntament per la seua estratègia contra l'abús de l'alcohol

L'Ajuntament de Benicarló ha guanyat el 3er premi que atorga la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) en la sisena convocatòria de bones pràctiques en prevenció de drogodependències. La convocatòria premia projectes i idees d'èxit que puguen servir de referent per a aquest tipus de campanyes dins de l'àmbit municipal.

La campanya dissenyada l'any passat contra l'abús de l'alcohol a les festes «Les Festes, per veure-les i viure-les», ha estat utilitzada com a model per a altres municipis, fins i tot molt més grans i amb majors recursos. La regidora de Benestar Social i el tècnic de la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives de l'Ajuntament, han coincidit a assenyalar «que el reconeixement de la FEMP demostra que els formats que treballem a Benicarló contra les drogodependències i l'abús de l'alcohol, funcionen».

Creat per rmelia el 01/08/2017
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 18/07/2018 15:11 © 2000-2018 Ajuntament de Benicarló