Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

Benicarló inicia la creació de producte experiencial amb La Ruta dels Pescadors

La Regidoria de Turisme ha posat en marxa La Ruta dels Pescadors, una proposta conduïda i protagonitzada única i exclusivament pels propis pescadors de Benicarló. La ruta es mantindrà tots els dimecres d'agost, excepte la setmana de Festes Patronals i continuarà els divendres de setembre.

Una vegada elaborat el Pla de Turisme de Benicarló, presentat públicament el desembre de l'any passat, la Regidoria de Turisme ha iniciat algunes de les accions que s'hi plantegen, especialment les relacionades amb el fet de presentar una oferta singular, experiencial i de qualitat, amb l'objectiu de ressituar Benicarló en el mercat turístic a partir de la connexió entre la identitat local i l'activitat turística.

És aquí on la pesca adquireix un caràcter rellevant, vinculant la població amb la creació de producte turístic. La Ruta dels Pescadors, a diferència d'altres ofertes de visites guiades, està conduïda, co-creada i protagonitzada única i exclusivament pels propis pescadors de Benicarló. La Regidoria de Turisme, seguint l'estratègia del Pla, ha creat el grup de pescadors interessats a obrir aquesta nova activitat i els ha ajudat a estructurar la ruta.

En aquesta prova pilot s'han iniciat quatre pescadors d'arts majors i arts menors, que després de rebre formació en la dinàmica de grups i el guiatge turístic, han participat en la creació d'una ruta que creix dia a dia, amb nous continguts, anècdotes i fets que es van recollint per part dels pescadors de la Confraria.

La primera sortida, de prova, es realitzarà el proper dimecres 2 d'agost a les 12.00 hores i continuarà la resta de dimecres del mes, excepte la setmana de les Festes Patronals, aprofitant l'hora de la subhasta d'arts menors. Al mes de setembre, la ruta està programada per als divendres 16.30 hores, també per aprofitar l'horari de la subhasta. El preu de la ruta és de 5 euros per adults i gratuïta per a menors de 7 anys.

L'objectiu és crear un producte turístic estable i preparat per ser comercialitzat tant a turistes individuals com a peticions especials per part d'operadors turístics. Els fons recollits en aquesta ruta es destinaran a la millora dels espais de visita i a posar en valor el peix fresc de llotja de Benicarló.

Participació activa del Mercat Municipal

La ruta es podrà adquirir als centres d'informació habituals, als restaurants i hotels col·laboradors, però també s'han sumat a la iniciativa les peixateries del Mercat Central de Benicarló. I és que la vinculació de la llotja i el mercat amb l'arribada del peix fresc és un dels principals actius turístics de Benicarló. La Ruta dels Pescadors potencia activament el valor del peix fresc i la visita al Mercat, per la qual cosa s'espera que aquesta vinculació siga molt positiva per ambdues parts.

La regidora de Turisme, Rosana Marzá, assenyala que «amb aquesta ruta es demostra que Benicarló pot oferir productes turístics diferenciats, molt lligats a la nostra identitat i alhora potenciar el comerç de proximitat i els nostres productes de qualitat». El patró major de la Confraria, Ximo Sánchez, també ha mostrat la seua satisfacció després d'una prova pilot que s'ha realitzat aquesta setmana. «Tenim pescadors apassionats del seu treball, han fet un gran esforç per formar-se i explicar el que som i el que fem». «Aquesta iniciativa -ha assegurat el president- té tot el suport de la Confraria de Pescadors, ja que pot ser molt positiva per al nostre col·lectiu i per al turisme de la ciutat".

Reserves i informació a la Tourist Info de Benicarló (964 47 31 80 o touristinfo_benicarlo@gva.es).

Creat per rmelia el 27/07/2017
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 18/07/2018 15:11 © 2000-2018 Ajuntament de Benicarló