Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

Benicarló aprovarà el 7 d'agost l'exposició pública de la versió preliminar del Pla General Estructural

L'Ajuntament de Benicarló aprovarà el proper 7 d'agost en un Ple extraordinari l'exposició pública de la versió preliminar del Pla General Estructural (PGE). Durant tres mesos, s'obrirà un període de participació pública i es convocarà a la ciutadania per explicar el model de ciutat que marca aquest PGE.

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha anunciat que «avui, per fi, podem dir que ha començat l'aprovació definitiva del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU)». «Una promesa -ha dit l'alcaldessa- que aquest equip de govern es va marcar en començar la legislatura i que ens permetrà definir el model de ciutat que volem». Miralles ha explicat que l'Ajuntament ha rebut tota la documentació de la versió preliminar del Pla General Estructural de part de l'equip redactor, Territorio y Ciudad, i que «ara encetarem tot el procediment administratiu fins arribar a l'aprovació definitiva del PGOU, que esperem que puga ser a finals de 2018».

El primer pas serà aprovar l'exposició pública de la versió preliminar en un Ple extraordinari que tindrà lloc el 7 d'agost, previ dictamen de la Comissió Informativa d'Urbanisme del 3 d'agost. A partir d'aleshores, s'obrirà un període de participació pública de tres mesos, durant el qual es podrà consultar la versió preliminar des del web municipal o directament al Departament d'Urbanisme (edifici administratiu del carrer del Doctor Pera) i es podran presentar al·legacions, suggeriments o observacions.

A més a més, en el mes de setembre l'alcaldessa, acompanyada dels tècnics municipals i de l'equip redactor del PGE, convocarà a tota la ciutadania en un acte públic que tindrà lloc al Magatzem de la Mar per tal d'explicar àmpliament el document i donar a conéixer el model de ciutat que marca el Pla Estructural.

Una vegada finalitzat el procés, s'elaborarà el document de participació pública, sintetitzant els resultats. Amb tota aquesta documentació, es formarà l'expedient d'avaluació ambiental i estratègica i s'enviarà a la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, òrgan competent, l'aprovació provisional i l'expedient d'avaluació ambiental, per tal que l'administració autonòmica formule la declaració ambiental i territorial, en un termini de tres mesos.

Una vegada emesa la declaració, l'Ajuntament inclourà les determinacions que se'n deriven i s'enviarà per a l'aprovació definitiva el document final del PGE. Una vegada aprovat el PGE, caldrà presentar el Pla General Detallat, que els serveis tècnics municipals aniran elaborant durant el temps d'exposició pública i mentre la Conselleria formule la declaració ambiental i territorial.

Un model de ciutat habitable i sostenible

Segons ha explicat l'alcaldessa, «el Pla General Estratègic segueix les directrius de l'Estratègia Territorial de la Comunitat Valenciana, que estableix algunes normes relatives al desenvolupament de les ciutats, com evitar els creixements tentaculars, defensar el territori, protegir la costa, apostar pels corredors ecològics i controlar el creixement».

En aquest sentit, l'alcaldessa ha detallat que «qualitativament, el PGE suposa canvis importants pel que fa a sòls no urbanitzables». Alguns d'aquests sòls (la costa Nord, el Corral del Petiquillo, el Puig, la Tossa i la zona dels Rius) passaran a ser sòls protegits. Pel que fa a la zona que ocupa el cultiu de la Denominació d'Origen Carxofa de Benicarló, serà sòl no urbanitzable de protecció agrícola. La partida Sanadorlí serà qualificada com a sòl urbanitzable de mitja densitat al principi, de més alta densitat al voltant del Centre de Salut i de baixa densitat en la resta. Davant del polígon El Collet es crearà nou sòl industrial.

Miralles ha defensat que «el Pla Estratègic és un pla fet amb els criteris polítics de l'actual equip de govern, que aposta per una ciutat agradable, habitable i sostenible». «Volem acabar la ciutat i tenim un projecte que construirem en base a aquest nou Pla General i a les possibilitats que se'ns obrin amb l'estratègia EDUSI», ha conclòs l'alcaldessa.

Creat per rmelia el 26/07/2017
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 18/07/2018 15:11 © 2000-2018 Ajuntament de Benicarló