Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

Benicarló dóna la benvinguda als voluntaris dels camps de treball social

L'Ajuntament de Benicarló ha donat la benvinguda als 10 joves que durant dos setmanes participaran en un projecte de voluntariat social de discapacitat i persones majors. El Centre Geriàtric i la Residència Sant Francesc acolliran per cinqué any consecutiu aquest programa organitzat per l'IVAJ amb la col·laboració de l'OACSE.

Els 10 voluntaris dels camps de treball de discapacitat i persones majors han conegut aquest matí les instal·lacions on duran a terme el seu projecte de voluntariat social. La regidora de Joventut, Susana Pérez, i la presidenta de l'OACSE (Organisme Autònom de Centres Socials Especialitzats), Filo Agut, han donat la benvinguda oficialment al grup de joves, que han fet la primera presa de contacte amb els usuaris del Centre Geriàtric i de la Residència Sant Francesc, amb qui treballaran durant dos setmanes donant suport a les activitats diàries que es realitzen en els dos centres.

Els joves provenen de diferents punts d'Espanya (Ceuta, Astúries, País Basc, Castella-Lleó o Comunitat Valenciana) i dedicaran el seu treball al col·lectiu de la tercera edat i les persones amb discapacitat ,amb l'objectiu que aquest projecte de voluntariat esdevinga una experiència intergeneracional i convivencial. La majoria són joves que volen orientar la seua carrera professional o els seus estudis al camp de la dependència o la diversitat funcional, i per això els centres han organitzat un programa d'activitats bolcades en la gent gran i en les persones amb greus problemes funcionals: activitats d'oci i temps lliure, tallers de cuina, d'estimulació cognitiva, de gimnàstica grupal, gimcanes o activitats aquàtiques.

Paral·lelament a les activitats diàries, també es faran algunes sortides, com una visita al Bioparc amb els usuaris de la residència Sant Francesc i una jornada de convivència amb la gent gran, programada per al dia 26, on el treball social adoptarà un to lúdic i festiu.

La regidora de Joventut, Susana Pérez, ha destacat que «aquest tipus de projecte suposen per als joves una oportunitat de comprometre's de forma voluntària i desinteressada i la possibilitat de gaudir i treballar en projectes de contingut social combinat amb activitats d'oci i animació». «En definitiva -ha dit la regidora- un complement a la seua formació i al seu propi creixement personal».

La presidenta de l'Organisme Autònom de Centres Socials, Filo Agut, ha assenyalat que «l'intens programa que durant 15 dies es desenvoluparà en els dos centres suposaran una experiència molt enriquidora, tant per als voluntaris com per als usuaris dels centres». Agut ha remarcat que «amb aquesta iniciativa fomentem el treball voluntari i la formació dels joves, al temps que ampliem les seues possibilitats de professionalitzar-se en un futur».

Creat per rmelia el 24/07/2017
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 18/07/2018 15:11 © 2000-2018 Ajuntament de Benicarló