Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

La Generalitat reconeix el Mucbe com a museu de la Comunitat Valenciana

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat avui la resolució per la qual es reconeix el Museu de la Ciutat de Benicarló (Mucbe) com a museu de la Comunitat Valenciana. La declaració permetrà al Mucbe accedir a les subvencions de la xarxa de museus de la Generalitat i custodiar les troballes arqueològiques de la ciutat, entre d'altres.

El Mucbe ha estat declarat oficialment museu de la Comunitat Valenciana. Així ho certifica la resolució firmada pel conseller d'Educació, Investigació Cultura i Esport, Vicent Marzà, que es publica avui mateix al DOGV i que certifica que el Mucbe reuneix tots els requisits establits en la Llei 4/1998 del patrimoni cultural valencià i en l'Ordre de 6 de febrer de 1991 per la qual es regula el reconeixement de museus i col·leccions museogràfiques permanents de la Comunitat Valenciana.

La declaració implicarà el posicionament de Benicarló en el mapa museístic de la Comunitat Valenciana de forma definitiva i suposarà l'entrada en la xarxa dels museus més reconeguts. També permetrà intercanviar fons i exposicions amb agilitat i difondre i posicionar el museu per part de les administracions superiors. Per últim, permetrà al Mucbe accedir a les ajudes per a museus que convoca la Conselleria de Cultura i, el que és més important: a efectes legals, el Mucbe podrà custodiar totes les troballes arqueològiques de la zona, de manera que podrà consolidar-se com un territori iber.

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha qualificat de «gran notícia per a Benicarló» aquest reconeixement i ha assenyalat que «aquesta declaració ens permetrà consolidar i promocionar el gran projecte cultural significa el Mucbe». L'alcaldessa ha destacat que «és un premi a l'esforç que s'ha dut a terme en aquestos 12 anys de funcionament del Mucbe i un reconeixement a una trajectòria consolidada i a una gran implicació per part de l'Ajuntament».

Per la seua banda, el regidor de Cultura, Josep Barberà, ha assegurat que aquesta declaració suposarà «un abans i un després» en la vida cultural de Benicarló i ha destacat que «la incorporació del Mucbe a la xarxa de museus de la Generalitat permetrà que fructifiquen els contactes que hem establert amb altres museus del país». El regidor ha subratllat que «aquesta declaració referma la nostra voluntat de continuar posant l'accent en un Benicarló que aposta al cent per cent per la cultura».

Creat per rmelia el 20/07/2017
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 18/07/2018 15:11 © 2000-2018 Ajuntament de Benicarló