Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

Arranca la campanya mediambiental ‘Benicarló la mar de bonica’

L'Ajuntament de Benicarló ha posat en marxa la campanya de conscienciació 'Benicarló la mar de bonica' amb l'objectiu de sensibilitzar la població sobre els problemes mediambientals del municipi. La iniciativa contempla diferents accions i la instal·lació de carpes i estands als llocs més emblemàtics de la ciutat al llarg de l'estiu i la tardor.

La campanya mediambiental 'Benicarló la mar de bonica' que ha posat en marxa la Regidoria de Medi Ambient engloba una bateria d'accions que es desenvoluparan al llarg de 2017 i es dirigeixen tant al públic en general com a col·lectius concrets del municipi, com escolars, dones o persones jubilades. L'objectiu final de la iniciativa és promoure la sensibilització sobre els problemes mediambientals que afecten a Benicarló.

L'alcaldessa, Xaro Miralles, ha presentat aquest matí les línies mestres de la campanya i ha explicat «que pretén promoure, sobre tot, la importància del reciclatge i la seua repercussió en la protecció del medi ambient». Miralles ha incidit també en «el greu problema que suposa per a la imatge de la ciutat l'abandonament de voluminosos al carrer, com mobles, electrodomèstics i matalassos», i ha recordat que existeix un número de telèfon (964 46 12 53) que s'encarrega de la recepció d'avisos diàriament i de la recollida d'aquest tipus d'estris els dilluns i divendres. L'alcaldessa ha fet una crida per tal que els ciutadans «facen ús d'aquest servei gratuït i no abandonen els voluminosos al carrer».

Miralles ha anunciat també que la licitació del contracte de recollida d'escombraries que s'està redactant actualment al Departament de Medi Ambient «contempla que el servei de recollida de voluminosos funcione diàriament en comptes de dos dies a la setmana».

La campanya 'Benicarló la mar de bonica' inclou 7 acciones participatives de diferents tipus i formats que realitzaran dos educadors mediambientals. Aquestes activitats es portaran a terme en llocs cèntrics i concorreguts, com avui mateix a la plaça del Mercat i durant les Festes Patronals a la platja del Morrongo o la plaça de la Constitució. Amb l'inici del curs al mes de setembre, les activitats s'estendran als col·legis i als locals socials de diferents col·lectius ciutadans.

L'eix de les diferents activitats programades gravita sobre «la manera correcta de separar els residus i les accions que cada ciutadà pot portar a terme per tal d'aconseguir una ciutat ambientalment sostenible», ha explicat l'alcaldessa. La campanya contempla també accions teatrals de carrer i activitats educatives adreçades al públic infantil.

Creat per rmelia el 19/07/2017
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 18/07/2018 15:11 © 2000-2018 Ajuntament de Benicarló