Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

Arranca el III Cicle Internacional de Música d'Orgue

Intèrprets de primer nivell participaran en el III Cicle Internacional de Música d'Orgue que engega este dimecres a Benicarló. Els tubs de l'orgue de l'església de Sant Bertomeu vibraran amb registres i ressonàncies que s'escampen des del barroc a la música del nostres dies.

El III Cicle Internacional de Música d'Orgue apropa a Benicarló a grans intèrprets de l'instrument per excel·lència de la música religiosa, tot i que des del segle XIX han sigut molts els autors que han ampliat notablement la temàtica de les composicions per a este instrument. Precisament esta àmplia varietat estilística conforma l'eix del cicle de 2017, que compta amb una programació tan eclèctica com atractiva.

Les obres d'Oliver Messien, carregades de complexes harmonies i influències (com la música japonesa), alternaran en els programes amb els discursos místics de Bach o els arravataments romàntics de Cesar Frank. Amb esta confluència de diferents estils i èpoques, el cicle que organitza la Regidoria de Cultura confirma la seua vocació d'apropar la música d'orgue a totes les sensibilitats musicals alternat en els programes peces de diferents èpoques i estils.

El cicle engega este dimecres 5 de juliol i s'allargarà fins al divendres 18. Comptarà amb intèrprets de gran predicament internacional com Carlos Paterson, Augusto Belau, Paolo Neri, Carlo M. Barile i Emmanuel Hocde, tots ells organistes titulars d'importants catedrals que alberguen instruments de concert de primer nivell.

El regidor de Cultura, Josep Barberà, ha subratllat que «a banda de la qualitat artística del programa i els seus intèrprets, el cicle també serveix per a donar a conèixer un important element del nostre patrimoni musical, com és l'orgue del temple de Sant Bertomeu», instrument que amb la realització del cicle «dóna de si el millor dels seus registres».

Consulteu ací el programa complet del III Cicle Internacional de Música d'Orgue.

L'entrada als concerts és gratuïta.

Creat per joan el 04/07/2017
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 20/07/2018 14:38 © 2000-2018 Ajuntament de Benicarló