Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

El científic Àngel Alberich Bayarri nomenat Persona Destacada en l'Àmbit Cultural

El Consell Municipal de Cultura distingeix l'enginyer biomèdic i investigador benicarlando Àngel Alberich Bayarri amb el nomenament de Persona Destacada de l'Any en l'àmbit de la cultura. Alberich és director del Grup de Recerca Biomèdica per Imatge de l'Institut d'Investigació Sanitària La Fe i rebrà el reconeixement del seu poble el pròxim 28 de juliol.

El Ple de l'Ajuntament de Benicarló ha aprovat per unanimitat distingir al científic Àngel Alberich Bayarri amb el títol de persona més destacada de 2017 en l'àmbit de la cultura a proposta del Consell Municipal de Cultura. Alberich és doctor per la Universitat Politècnica de València i, tot i la seua joventut, atresora un extens currículum investigador i nombrosos premis internacionals.

L'enginyer benicarlando s'ha distingit en el camp de la ciència per les seues investigacions al voltant de noves aplicacions de la imatge en el camp de la biomedicina, treballs que han merescut reconeixements de gran prestigi, com el Premi a la Innovació de l'Institut Tecnològic de Massachussets (MIT) o el Premi Pro-Acadèmia a la Millor Publicació Científica.

El jove científic, reconegut ara al seu poble com a personalitat distingida de la cultura, gaudeix d'un important prestigi internacional com a impulsor d'importants projectes d' investigació, recerca i desenvolupament científic. El seu treball ha centrat l'atenció d'equips investigadors arreu del món, com la Societat Europea d'Informàtica Mèdica per Imatge o l'Institut d'Enginyeria Elèctrica i Electrònica.

Àngel Alberich és tambè enginyer de telecomunicacions, camp que ha aplicat a projectes d'innovació en diferents àmbits de la biomedicina. A través d'estos treballs, Alberich ha obert noves vies de recerca en procediments diagnòstics com la ressonància magnètica, la informàtica biomèdica o la tomografia axial computeritzada.

A Benicarló, Alberich, colze a colze amb l'Ajuntament i la Regidoria de Cultura, ha impulsat la Setmana de la Ciència, que s'ha consolidat com una de les cites culturals més importants i innovadores de l'any. Els nombrosos contactes amb què compta l'investigador benicarlando han aconseguit atreure a la ciutat destacades personalitats científiques que han apropat a la ciutadania, baixant-los a ras del terra, assumptes tan complexos com la física quàntica, l'enginyeria genètica o l'origen de l'univers. Alberich és president i fundador de l'Associació Benicarlanda d'Amics de la Ciència i la Salut (ABACS), que té una activa participació en estos esdeveniments revitalitzadors de la cultura local.

Alberich rebrà el reconeixement del seu poble el pròxim 28 de juliol al Magatzem de la Mar. L'investigador benicarlando compartirà homenatge amb les xiquetes Candela, Mariona i Daniela, reconegudes com a Persones Destacades en l'Àmbit de l'Acció Social per la seua iniciativa Pulseras Candela, que ha aconseguit més d'un milió d'euros per a la investigació del càncer infantil. Precisament a este camp i a altres àmbits diagnòstics de l'oncologia, s'han aplicat molts dels projectes investigadors del científic guardonat.

Creat per joan el 30/06/2017
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 20/07/2018 14:38 © 2000-2018 Ajuntament de Benicarló