Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

Benicarló reivindica el dret a la diversitat sexual

Representants de tots els grups polítics de l'Ajuntament de Benicarló han defensat el dret a la diversitat sexual amb la lectura d'un manifest. Els regidors han expressat el refús de Benicarló a qualsevol tipus de discriminació per raó d'orientació sexual.

28 de juny, dia de l'Orgull LGTB. Les sigles engloben lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals. Darrerament altres col·lectius, com els intersexuals o els «queer», que no s'identifiquen amb els estereotips de cap d'estes alternatives de gènere, també reivindiquen la seua posició en el complex mapa de la identitat personal. El balcó principal de l'Ajuntament llueix una bandera amb els colors de l'arc de Sant Martí, que simbolitza tota la riquesa de la diversitat sexual humana. Amb este gest, Benicarló es referma en la seua posició contra qualsevol tipus de discriminació per raons de d'opció o identitat sexual.

Portaveus de tots els grups polítics representats al consistori  (PSPV-PSOE, Compromís-ERPV, PP i Ciudadanos) han llegit un manifest «per una societat que reconega de manera explicita el dret de totes les persones a estimar com es vulga i que lluite activament per eradicar qualsevol mostra de LGTBIfòbia de la societat». El manifest, aboga també «per treballar pel desplegament de legislacions per a avançar cap a la plena igualtat».

Els regidors han dit també que «en estos moments de canvis, cal lluitar per construir una societat on el reconeixement i el respecte per la diversitat sexual i de gènere formen part dels seus valors», perquè «els municipis són els espais més propers a la ciutadania i han de jugar un paper fonamental en la normalització del col·lectiu LGTBIQ, per convertir-nos en referent d'integració i lluita contra la discriminació».

La lectura del text per part dels representants públics ha comptat amb una nodrida presència de públic. L'acte coincideix amb les jornades per la diversitat sexual que al llarg d'esta setmana tenen lloc a Benicarló i que compten amb la participació de destacats activistes del col·lectiu LGTBIQ.

Llegui ací el text integre del manifest pel dret a la diversitat sexual.

Creat per joan el 28/06/2017
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 25/05/2018 14:12 © 2000-2018 Ajuntament de Benicarló