Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

Finalitzen les obres de reconstrucció de la passarel·la de Surrac

Els treballs d'emergència que el Ministeri de Medi Ambient ha portat a terme a la costa Nord de Benicarló, han culminat esta setmana amb la reconstrucció integral de la passarel·la elevada de Surrac i la consolidació de les proteccions dels penya-segats. La intenció del Ministeri és aplicar este model de protecció del litoral a altres zones de la costa nord, molt danyades per la regressió i els temporals.

El subdelegat del Govern a Castelló, David Barelles, acompanyat per l'alcaldessa de la ciutat, Xaro Miralles, el regidor José Antonio Simó, i tècnics de la Direcció General de Costes, han visitat este matí la costa nord de Benicarló per a comprovar el resultat de les obres que s'han portat a terme per a reparar els danys produïts pels temporals del mes de Gener, que van destrossar la passarel·la de Surrac i van provocar greus desperfectes en les proteccions dels penya-segats.

El Govern ha invertit 240.000 Euros en una actuació que ha suposat treballs en 112 metres lineals pel que fa a la passarel·la elevada i la restauració de 335 metres en el perfil de la costa. A més, s'han reconstruït les esculleres que va destrossar el temporal i s'han perllongat 21 metres cap al sud. El projecte ha integrat també la construcció d'una escala d'accés des del penya-segat fins al passeig i la reposició de tots els elements de seguretat. El subdelegat del Govern ha explicat que la intenció del Ministeri «és aplicar estes mateixes solucions, que combinen accessos a la platja, vials de pas i defenses litorals, a altres zones de la costa nord de Benicarló» i ha compromès els esforços del Govern de l'Estat «per a fer-ho el més aviat possible».

Per la seva banda, l'Alcaldessa ha expressat l'agraïment del Consistori per «la rapidesa i eficàcia amb que s'han realitzat les obres» i ha aprofitat la visita del subdelegat del Govern a Benicarló per a reclamar «l'inici dels treballs de prolongació del Passeig Manuel Azaña fins a la platja de La Caracola», projecte que és competència del ministeri i que suposarà «un canvi radical en el paisatge litoral de Benicarló». Miralles s'ha compromès a posar els terrenys a disposició del Ministeri tan prompte es pressuposten les obres.

Creat per joan el 09/06/2017
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 18/06/2018 10:50 © 2000-2018 Ajuntament de Benicarló