Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

Benicarló posarà en marxa un nou taller d'ocupació per a joves entre 16 i 30 anys

El nou taller d'ocupació que gestionarà l'Ajuntament, 'T'avalem. Benicarló en verd', formarà en jardineria a deu joves entre 16 i 30 anys durant un any. El projecte rebrà una subvenció de 194.529,60 euros de la Generalitat i comptarà amb una aportació municipal de 40.000 euros.

L'Ajuntament de Benicarló ultima la posada en marxa d'un nou taller d'ocupació, en aquest cas, enfocat a la formació laboral de joves d'entre 16 i 30 anys. El taller, que gestionarà la Regidoria de Promoció Econòmica a través de l'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local (AODL), se centra en treballs relacionats amb l'àmbit de la jardineria i ocuparà a 10 joves al llarg d'un any.

El regidor de Promoció Econòmica, Román Sánchez, ha qualificat «de notícia excel·lent per a Benicarló la consecució d'un nou taller d'ocupació» i ha explicat que «el nou taller contempla una part de coneixements teòrics i una part pràctica en la qual els participants treballaran sobre el terreny, de manera que podran assolir una qualificació laboral important».

Les persones que formaran part del taller són joves aturats inscrits en el Sistema de Garantia Juvenil que, al final del taller, rebran els certificats de Professionalitat d'activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria i Certificació i manteniment de jardins i zones verdes.

El taller 'T'avalem. Benicarló en verd' serà una consecució d'una primera fase que va servir per a posar en marxa l'Hort de la Mar, i pretén contribuir a la implantació d'un nou model productiu basat en incentivar la cultura local, la conservació de la natura i la promoció de productes locals de proximitat. Sempre, basant-se en els objectius marcats en l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible d'aconseguir un medi ambient saludable i un consum i una producció sostenibles.

A través del taller s'intervindrà i es posarà en valor l'anomenat Jardí de la Mar, una parcel·la de 6.715 metres quadrats ubicada a la partida Solaes, a la mateixa vora de la mar, just al costat de l'Hort de la Mar. La parcel·la s'adequarà com a espai natural i d'esbarjo mitjançant la conservació i restauració de l'espai habilitat i la protecció i recuperació d'espècies vegetals endèmiques. Amb aquesta actuació també es pretén potenciar l'emprenedoria sostenible i generar una activitat turística compatible amb el medi natural.

El regidor ha subratllat que la posada en marxa del nou taller d'ocupació, juntament amb la resta d'iniciatives d'inserció laboral portades a terme en la legislatura, «certifica l'aposta decidida d'aquest Ajuntament per la creació d'ocupació i el foment de la formació en habilitats laborals que faciliten l'entrada al mercat de treball».

Creat per rmelia el 11/05/2017
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 18/06/2018 10:50 © 2000-2018 Ajuntament de Benicarló